Ciucă: Am văzut în timp real funcţionarea NATO, într-o criză complexă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, la Caracal, că, într-un context foarte complicat generat de agresiunea ilegală, neprovocată şi masivă a Rusiei împotriva Ucrainei, „am avut ocazia să vedem în timp real funcţionarea Alianţei noastre, într-o criză complexă”.

114 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Am văzut în timp real funcţionarea NATO, într-o criză complexă

Ciucă: Am văzut în timp real funcţionarea NATO, într-o criză complexă

„În acest context foarte complicat şi provocator pentru noi toţi, generat de agresiunea ilegală, neprovocată şi masivă a Rusiei împotriva Ucrainei, România a condamnat invazia şi încălcarea dreptului internaţional. În acelaşi timp, am avut ocazia să vedem în timp real funcţionarea Alianţei noastre, într-o criză complexă, precum şi expresiile de solidaritate pe care aliaţii şi partenerii noştri din UE ni le-au dovedit”, a spus Nicolae Ciucă, într-o declaraţie comună susţinută alături de omiologul său portughez, Antonio Costa, şi Klaus Iohannis.

Premierul român a afirmat că „Portugalia a acceptat să ne ofere o contribuţie generoasă şi suntem foarte recunoscători pentru asta”.

„Participarea dumneavoastră, domnule Prim-ministru, la activităţile de vigilenţă sporită din România este de o importanţă majoră pentru noi, dovadă de înaltă solidaritate şi prietenie. Prezenţa soldaţilor portughezi aici la Caracal este şi demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre, indiferent de unde sunt situate geografic în zona transatlantică. Îmi exprim satisfacţia pentru agenda noastră de apărare bilaterală bogată şi pentru cooperarea puternică în cadrul NATO. Aş dori să mulţumesc Portugaliei pentru contribuţia substanţială la structurile multinaţionale din România, la fel cum apreciez profund, de asemenea, participarea Portugaliei la măsurile de vigilenţă sporită în România. Acest lucru ar putea servi drept exemplu pentru contribuţii similare din partea altor Aliaţi. De asemenea, apreciem foarte mult contribuţia esenţială a Portugaliei la programul pentru avioanele multi-rol destinate Forţelor armate, precum şi achiziţia cu succes a altor cinci avioane F-16. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru modernizarea ulterioară a tuturor componentelor din cadrul acestui program de apărare”, a conchis Ciucă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici