Coaliţia a decis să susţină candidatul PDL pentru preşedinţia Senatului. Vasile Blaga, validat de BPN al PDL drept candidat

Partidele din coaliţia de guvernare vor sprijini candidatul Partidului Democrat Liberal pentru preşedinţia Senatului, liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor ajungând la un acord în acest sens în şedinţa de luni. BPN al PDL a stabilit ca Vasile Blaga să fie candidatul democrat-liberalilor pentru şefia Senatului.

1329 afișări
Imaginea articolului Coaliţia a decis să susţină candidatul PDL pentru preşedinţia Senatului. Vasile Blaga, validat de BPN al PDL drept candidat

Coaliţia a decis să susţină candidatul PDL pentru preşedinţia Senatului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a declarat, luni, după şedinţa BPN, că opţiunea PDL pentru preşedinţia Senatului este Vasile Blaga şi că urmează să fie discutată cu partenerii de coaliţie şi în cadrul grupurilor parlamentare pentru a putea susţine această candidatură în plen.

"În privinţa preşedintelui Senatului, opţiunea PDL este Vasile Blaga. Urmează acum să fie discutată cu partenerii de coaliţie şi în cadrul grupurilor parlamentare pentru a putea susţine această candidatură mai departe în plenul Senatului", a precizat Emil Boc.

El a fost întrebat dacă se mai poate schimba ceva, Emil Boc a răspuns: "Repet, opţiunea PDL este Vasile Blaga. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare".

La rândul său, vicepreşedintele Elena Udrea a precizat că persoana care va prelua şefia Senatului este membru PDL şi că până acum discuţiile privind ocuparea acestui post au fost legate de Vasile Blaga şi de Radu Berceanu, urmând ca decizia să se ia în BPN.

"Foarte probabil candidatul se va decide în această şedinţă a BPN, important este că cel care va prelua şefia Senatului este membru PDL", a spus Udrea înainte de şedinţa BPN al partidului.

Solicitată să precizeze dacă UDMR a cerut ceva la schimb, Udrea a răspuns: "Deocamdată, nu".

Pe de altă parte, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că numele candidatului coaliţiei pentru preşedinţia Senatului va fi cunoscut în jurul orei 14.00, înaintea şedinţei Biroului Permanent al Senatului, iar până atunci continuă discuţiile în PDL şi UDMR.

Fekete Andras Levente a susţinut că până la ora 14.00 în cadrul UDMR şi al PDL vor continua discuţiile privind persoana care va fi nominalizată.

"Rezultatul discuţiilor din coaliţie este unul de aşteptat: să fie un singur candidat", a subliniat senatorul. El a susţinut că liderii coalţiei nu s-ar fi "certat" luni dimineaţă. "Discuţii au fost, aşa cum era normal, negocieri, dar nu certuri", a ţinut să precizeze liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente.

PDL a decis să îl propună pe Vasile Blaga pentru funcţia de preşedinte al Senatului şi va merge luni cu această variantă în coaliţie, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.

"Astăzi am stabilit la nivelul liderilor PDL că varianta pe care o propunem este Vasile Blaga. Cu această variantă mergem mâine în coaliţie", a declarat Frunzăverde.

Liderii coaliţiei de guvernare s-au certat, în şedinţa de luni dimineaţă, pe tema candidaturii la şefia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale, care au relatat că Uniunea ar fi cerut conducerea a încă unui minister pentru a renunţa la candidatura la Senat.

Şedinţa coaliţiei a durat peste două ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici