Colegiul Director al PDL validează luni candidatul PDL la Preşedinţie

Colegiul Director al PDL se reuneşte, luni, pentru a valida rezultatul alegerilor interne pentru desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale, Cătălin Predoiu câstigând în faţa lui Gheoghe Falcă.

403 afișări
Imaginea articolului Colegiul Director al PDL validează luni candidatul PDL la Preşedinţie

Colegiul Director al PDL validează luni candidatul PDL la Preşedinţie (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Predoiu a obţinut, în urma unei campanii interne care a durat 2 luni, aproximativ 80% din voturile democrat-liberalilor, restul fiind primit de Gheoghe Flacă, votat de organizaţia Arad.

Şedinţa va avea loc la Palatul Parlamentului la ora 11.00, la grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat că luni vor fi invitaţi şi cei trei deputaţi care au votat în favoarea sau s-au abţinut la modificările Codului Penal pentru a spune "ce a fost în capul lor".

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut sancţionarea celor trei - Adrian Gurzău, Gheroghe Udrişte şi Dragoş Gunia pe motiv că votul pentru modificarea Codului Penal este o lovitură dată anticorupţiei, iar Blaga a declarat că împărtăşeşete punctul de vedere al Monicăi Macovei.

Gurzău a precizat pentru MEDIAFAX că el a votat împotriva modificărilor la Codul Penal, dar dintr-o eroare a sistemului electronic de vot a apărut că a votat favorabil, în timp ce Dragoş Gunia a spus că nu înţelege de ce este pus "în aceeaşi oală" cu cei care au votat pentru, cînd el s-a abţinut.

"Abţinerea este, de fapt, un vot împotrivă", a explicat Gunia.

La Colegiul Director se va discuta şi strategia partidului în cazul adoptării legii amnistiei, preşedintele Vasile Blaga afirmând că va propune ca PDL să intre în grevă parlamentară dacă puterea va veni marţi cu legea în plen.

PDL ar putea lua în calcul şi "mişcări de stradă serioase" în cazul în care se votează în Parlament Legea amnistiei, pentru a informa populaţia despre efectele acesteia, a mai afirmat Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici