Conducerea Camerei îi va scrie ministrului de Interne în legătură cu audierea Elenei Udrea

Biroul Permanent al Camerei a decis, joi, să îi transmită ministrului de Interne o scrisoare legată de audierea, în cursul zilei de luni, a deputatului Elena Udrea de către plenul acestui for, în condiţiile în care aceasta se află în arest la domiciliu şi va fi însoţită de poliţişti în sala de plen.

214 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei îi va scrie ministrului de Interne în legătură cu audierea Elenei Udrea

Conducerea Camerei îi va scrie ministrului de Interne în legătură cu audierea Elenei Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"S-a pus problema dacă să fie informată Secţia nr. 2 de Poliţie sau altcineva şi atunci, în mod evident, dat fiind faptul că corespondenţa se poartă între Camera Deputaţilor şi ministerul de Interne, am ajuns la concluzia că este normal să fie informat ministrul de Interne care va da dispoziţiile legale către Circa 2 Poliţie care este obligată să asigure aprobarea părăsirii locului de arest, domiciliul, traseul pe care se va face deplasarea şi toate celelalte elemente care sunt cuprinse în reglementările interne privind efectuarea arestului la domiciliu”, a spus secretarul Camerei, NicolaeMircovici, după şedinţa Biroului Permanent.

El a arătat că Udrea va fi însoţită către Parlament conform reglementărilor privind transportul celor care sunt arestaţi.

Mircovici a precizat, însă, că în sala de plen nu se poate intra cu cătuşe la mâini.

“Singura noastră problemă este ca în sala de plen sau în sala de şedinţe nu se poate intra încătuşat”, a subliniat Mircovici.

El a adăugat că Udrea va fi însoţită de poliţişti până la intrarea în sala de plen.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a reunit, joi, în şedinţă, după ce a primit de la Comisia juridică cele două rapoarte privind încuviinţarea urmăririi penale şi a arestării Elenei Udrea.

Conducerea Camerei a stabilit ca luni, la ora 16:00, să fie convocat plenul pentru a se pronunţa prin vot asupra celor două rapoarte de încuviinţare a începerii urmăririi penale şi de arestare în cazul Elenei Udrea.

De asemenea, Biroul Permanent a stabilit ca, în vederea îndeplinirii procedurii complete, să fie trimisă o scrisoare către ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ministru de Interne, întrucât în momentul de faţă Elena Udrea se găseşte în arest la domiciliu.

“Vom trimite o scrisoare procurorului general referitor la hotărârea respectivă, domnului ministru al Justiţiei, pentru faptul că a făcut cererea, doamnei Elena Udrea la adresa la care a fost indicată şi va fi informat şi avocatul doamnei Udrea despre faptul că are loc această audiere. Pentru a fi îndeplinită procedura trebuie realizate actele de citare. Din punct de vedere procedural este obligatorie citarea deputatului a cărui imunitate este pusă în discuţie pentru că în cazul în care nu ar exista o astfel de adresă făcută către doamna Udrea ar exista posibilitatea să spună că nu a ştiut de şedinţa de plen”, a mai spus Mircovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici