CONFERINŢA MEDIAFAX - Geoană: Cum poţi să mergi în faţa opiniei publice când doi foşti miniştri condamnaţi nu demisionează?

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, la conferinţa "Mediafax Talks about Lobby", că este dificil să ai credibilitate în faţa opiniei publice în condiţiile încare doi foşti miniştri condamnaţi nu demisionează din Parlament.

2587 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Geoană: Cum poţi să mergi în faţa opiniei publice când doi foşti miniştri condamnaţi nu demisionează?

Mircea Geoană (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Mircea Geoană a atras atenţia asupra neîncrederii mari în clasa politică, în mediul de afaceri din România, încât, "dacă vrei să distrugi un subiect, îl bagi în cazanul cu smoală în care diverse interese învârtesc cu foarte mult sârg".

"Cum e posibil ca lumea să aibă încredere în Parlament şi în clasa politică, atunci când nu există elemente minime de asumare de responsabilitate politică, în situaţii critice?", a arătat Geoană.

"Cum să poţi să mergi în faţa opiniei publice româneşti, atunci când ai doi politicieni de vârf, foşti miniştri, recent condamnaţi de justiţia română, un senator, fost ministru al Justiţiei şi o doamnă, fost ministru al Tineretului şi Sportului, condamnaţi recent de către justiţia română, şi aceşti oameni nu îşi dau demisia din Parlamentul naţional? Cum poţi să crezi că cineva te va crede că vei face o lege sau vei face legi şi legislaţie serioasă din acest punct de vedere?", a spus Mircea Geoană, referindu-se la senatorul PNL Tudor Chiuariu şi la deputatul PPDD Monica Iacob Ridzi.

Senatorul social-democrat a mai arătat că "nu este niciun fel de surpriză că aceste ultime săptămâni au fost extrem de complicate pentru atmosfera generală din România".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciucă, europarlamentarul Adina Vălean, senatorul Mircea Geoană, experţi, avocaţi şi cei implicaţi direct în activitatea de lobby participă, marţi, la conferinţa "Mediafax Talks about Lobby", organizată de Agenţia de presă Mediafax , în pateneriat cu Asociaţia Registrul Român de Lobby, tema principală fiind transparenţa activităţii de lobby, în contextul actualului proiect de lege propus de către Comisia juridică a Camerei Deputaţilor în decembrie 2013.

Scopul conferinţei este să pună în dialog, într-o dezbatere publică interactivă, principalii actori din procesul activităţii de influenţare a deciziei publice şi să ofere noi abordări asupra desfăşurării optime a activităţii de lobby, în acord cu politicile şi bunele practici europene. La dezbaterea publică participă decidenţi politici, reprezentanţi ai principalelor instituţii din România, profesionişti care activează în domeniul lobby, ONG-uri şi jurnalişti, precum şi experţi din instituţiile europene şi internaţionale.

Lectorii invitaţi sunt: Valeriu ZGONEA - Preşedintele Camerei Deputaţilor; Bogdan CIUCĂ - Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor; Lucyna GUTMAN-GRAUER - Board Member, SEAP Society of European Affairs Professionals; Adina VĂLEAN - Europarlamentar, Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa; Laura FLOREA - Preşedintele Asociaţiei Registrul Român de Lobby; Mircea GEOANĂ - Senator PSD, fost ministru de Externe şi ambasador al României în SUA; Leonard ORBAN - Preşedintele CA al Institutului European din România, fost comisar european pentru Multilingvism; Codru VRABIE - Preşedinte, Asociaţia EPAS; Roberto MUSNECI - Senior Partner, Serban&Musneci Associates; Ionuţ SIBIAN – membru CESE; Liviu FĂTU - Avocat, Fătu Law Firm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici