Corina Creţu: Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea portofoliului REGIO

Corina Creţu, desemnată comisar european pentru portofoliul REGIO în Comisia Europeană condusă de Jean Claude Juncker, se declară onorată de această nominalizare şi spune că este pregătită să îşi asume responsabilitatea portofoliului.

812 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu: Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea portofoliului REGIO

Corina Creţu: Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea portofoliului REGIO (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

”Mă onorează desemnarea Preşedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în funcţia de Comisar European, ca şi susţinerea Guvernului României. Dezvoltarea Regională este cea mai importantă politică de investiţii din Europa şi mă bucur foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, încrederea de care se bucură ţara noastră la Bruxelles. Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea acestui portofoliu”, scrie Corina Creţu pe pagina sa de Facebook.

Comisia Europeană a prezentat oficial componenţa Executivului european propus de Jean Claude Juncker, în care Corina Creţu este comisar european pentru Politică Regională.

Anunţul a fost făcut pe site-ul Comisiei Europene.

Francezul Pierre Moscovici a fost numit comisar european pentru Afaceri Economice, Taxare şi Uniunea Vamală, britanicul Jonathan Hill a primit portofoliul Serviciilor Financiare, Stabilităţii Financiare şi Pieţelor de Capital, iar germanul Gunther Oettinger se va ocupa de Economia digitală şi Societate.

Olandezul Frans Timmermans a fost desemnat prim-vicepreşedinte responsabil cu Reglementarea, Relaţiile Interinstituţionale, Statul de drept şi Carta Drepturilor Fundamentale.

Candidata desemnată de Bulgaria, Kristalina Gheorghieva, va fi vicepreşedinte pentru Buget şi Resurse Umane.

Comisarul desemnat de Spania, Miguel Arias Cañete, va fi responsabil cu Acţiunea Climatică şi Energia, suedeza Cecilia Malmström va fi responsabilă de Comerţ, iar daneza Margrethe Vestager se va ocupa de Concurenţă.

Italianca Federica Mogherini va fi vicepreşedinte şi Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici