Corina Dumitrescu: Victor Ponta a debutat în viaţa academică la Universitatea Cantemir

Ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Corina Dumitrescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că premierul desemnat, Victor Ponta, a debutat în viaţa academică la Universitatea Dimitrie Cantemir, unde ea deţine funcţia de rector.

1273 afișări
Imaginea articolului Corina Dumitrescu: Victor Ponta a debutat în viaţa academică la Universitatea Cantemir

Corina Dumitrescu: Victor Ponta a debutat în viaţa academică la Universitatea Cantemir (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Dumitrescu a făcut această afirmaţie în contextul în care a răspuns unei întrebări referitoare la modul în care i s-a făcut propunerea, de către Victor Ponta, de a prelua portofoliul Educaţiei.

"Eram plecată din ţară, când am primit un telefon să vin de urgenţă. Prima personalitate cu care m-am întâlnit a fost premierul desemnat, Victor Ponta, care, cu toată seriozitatea, m-a rugat să aceept acest mandat. În prima etapă l-am rugat să o desemneze pe Ecaterina Andronescu, dar el a spus că, în legătură cu doamna Andronescu, partidul are alte intenţii. Mi-a spus să mă gândesc la această nominalizare din perspectiva aşteptărilor pe care el le are din partea mea, ştiind că nu am niciun fel de parti-pris cu nimeni, iar el a debutat în viaţa academică la universitatea noastră", a spus Corina Dumitrescu.

Ea a menţionat că Ponta nu i-a cerut să se retragă din postura de ministru propus pentru portofoliul Educaţiei în urma subiectelor de presă apărute rencent la adresa ei.

"În permanenţă, în aceste zile, pe chestiuni profesionale, politice, am ţinut legătura cu Victor Ponta, am avut discuţii personale inclusiv aseară. I-am propus ca după această conferinţă de presă să ia în considerare că nominalizarea mea e la dispoziţia sa. A spus că ia act, că mergem înainte", a spus Corina Dumitrescu.

"E un om remarcabil. Prezenţa lui în fruntea listei Guvernului m-a determinat să accept nominalizarea", a adăugat Corina Dumitrescu.

Ea a mai spus că a acceptat propunerea lui Ponta de a prelua portofoliul de la Educaţie pentru că acesta i-a acordat mână liberă în ceea ce priveşte depolitizarea şcolii româneşti.

Corina Dumitrescu a precizat că, în situaţia în care va fi învestită ministru al Educaţiei, cu votul Parlamentului, va demisiona din funcţia de rector al Universităţii Dimitrie Cantemir, precum şi din cea de reprezentant al societăţii civile în CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici