Corlăţean: I-am propus premierului patru variante pentru portofoliul României în viitoarea Comisie Europeană

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că i-a transmis premierului Victor Ponta patru variante de portofolii vizate de România în viitoarea Comisie Europeană şi a precizat că existe şi nume de persoane pentru funcţia de comisar.

702 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: I-am propus premierului patru variante pentru portofoliul României în viitoarea Comisie Europeană

Corlăţean: I-am propus premierului patru variante pentru portofoliul României în viitoarea Comisie Europeană (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă România are candidaţi pentru o funcţie importantă de comisar european, ministrul de Externe a precizat că sunt "în curs de evaluare diferite scenarii". "Nu te poţi duce cu o singură variantă şi un singur scenariu. Guvernul are în curs de evaluare o serie de posibile scenarii şi domenii", a declarat, duminică, ministrul Corlăţean, la Antena 3.

"I-am propus primului ministru o serie de portofolii, nu sunt de domeniul discuţiei publice. Fiecare stat îşi gestionează cât se poate de inteligent propriile interese dar există două, trei chiar patru variante importante pentru România pe care le discutăm. Evident că există un întreg balet, există discuţii de sprijin reciproc, de aranjamente pe tabla respectivă", a spus Titus Corlăţean.

Ministrul de Externe a precizat că sunt şi câteva nume luate în discuţie, dar a refuzat să spună despre cine este vorba.

Totodată, Corlăţean a subliniat că "profilul portofoliului contează poate mai mult decât numele". "Ne interesează să avem un portofoliu care să pună în valoare poziţia României şi interesele României şi avem din acest punct de vedere soluţii", a punctat el.

România are, în prezent, în Comisia Europeană, portofoliul Agriculturii, prin comisarul european Dacian Cioloş.

Preşedintele PSD Bruxelles, Dan Luca, susţine că România trebuie să încerce obţinerea postului de comisar european pentru Energie după 2014, în condiţiile în care ţara are un "profil energetic foarte bun".

Preşedintele PSD Bruxelles, Dan Luca, a declarat, la 29 octombrie 2013, corespondentului MEDIAFAX că România se află printre primele trei state ale UE din punctul de vedere al independenţei energetice.

"România are un profil energetic foarte bun, astfel că ar trebui să încerce să obţină următorul comisar european, după alegerile europene din 2014, pe Energie. Ca independenţă energetică de ţară, noi suntem printre primele trei state din Uniunea Europeană. Avem un profil foarte bun şi pe energia regenerabilă", a spus Luca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici