Crin Antonescu: Acordul României cu FMI, un handicap, o situaţie nefericită şi temporară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că "nu este un lucru bun" că România este sub acord cu FMI, el catalogând această situaţie drept una "nefericită şi temporară" şi un "handicap" întrucât ţara noastră nu poate avea cu adevărat o politică economică.

1183 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu: Acordul României cu FMI, un handicap, o situaţie nefericită şi temporară

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Nu e un lucru bun că suntem sub acord cu FMI. Asta înseamnă pentru România un handicap pentru care nu este de vină FMI. (...) A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se întâmplă multor ţări din UE, este o situaţie nefericită şi temporară şi planul nostru este cât mai repede să ieşim din această situaţie", a declarat Crin Antonescu, duminică, la Sinaia, la dezbaterea "România pentru mediul de afaceri" organizată de PNL şi la care au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri şi tineri liberali.

Antonescu a spus că acordul cu FMI "înseamnă că România nu poate avea cu adevărat o politică economică".

El a criticat, de asemenea, modul în care politicienii români abordează subiectul legat de acordul României şi Fondul Monetar Internaţional, spunând că este "o greşeală de abordare", în condiţiile în care la nivelul factorilor de decizie din România nu se discută "realist şi serios" despre FMI şi despre relaţia pe care ţara noastră o are cu instituţia financiară internaţională.

Antonescu a mai spus că politicienii români "se răfuiesc şi se judecă" între ei în legătură cu modul în care România respectă acest acord şi că această "abordare greşită" nu va duce departe ţara.

"Nu putem în felul acesta să vorbim foarte serios despre dezvoltarea economiei româneşti", a afirmat preşedintele PNL.

La finalul discursului, el a refuzat să facă orice altă declaraţie privind concluziile discuţiilor recente dintre autorităţile române şi reprezentanţii FMI, spunând că tot ce a avut de spus a spus la dezbatere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici