Cristian Preda o acuză pe Dăncilă că are "gândire ceauşistă", în Parlamentul European: În momentul în care discutaţi în România un post de televiziune are emisia suspendată/ Dăncilă: Nu are vreo legătură Guvernul

Europarlamentul Cristian Preda a acuzat-o, marţi, în Parlamentul European, pe Viorica Dăncilă că are o "gândire ceauşistă" şi a făcut referire la suspendarea emisiei postului Realitatea TV, întrebând premierul cu poate continua colaborarea cu PE, având în vedere acuzaţiile.

2432 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda o acuză pe Dăncilă că are "gândire ceauşistă", în Parlamentul European: În momentul în care discutaţi în România un post de televiziune are emisia suspendată/ Dăncilă: Nu are vreo legătură Guvernul

Cristian Preda, o acuză pe Dăncilă că are "gândire ceauşiştă, în Parlamentul European: În momentul în care discutaţi în România un post de televiziune are emisia suspendată

"Aţi susţinut în numeroroase rânduri că activitatea Comisiei Europene e bazată pe superficialitate. De asemenea aţi criticat că forţe străine. Cum credeţi că veţi putea colabora cu PE? În momentul în care discutaţi în România un post de televiziune are emisia suspendată pentru că a transmis imagini de la protestele din 10 august. Îi transmis domnului Bullmann că libertatea presei…. Asta ar trebui să vă îngrijoreze doamna premier dacă nu aţi fi în gândirea ceauşiştă", a declarat Cristian Preda, europarlamnetar român.

Dăncilă, despre suspendarea emisiei Realitatea TV: Nu are vreo legătură Guvernul cu acest lucru

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, în Parlamentul European, că Guvernul nu are nicio legătură cu suspendarea emisiei postului Realitatea TV. Ea le-a mai spus eurodeputaţilor că un post TV a avut întreruptă emisia pentru 10 minute, dar acest lucru a fost decis de CNA.

”Domnule Preda, aţi făcut o afirmaţie foarte gravă legată de libertatea presei. Vă asigur, asigur Parlamentul European, că Guvernul României nu are nicio legătură cu acest aspect, dar asta înseamnă dezinformare, asta înseamnă ceea ce nu trebuie să facem de acum încolo. Într-adevăr un post TV a avut întreruptă emisia pentru 10 minute, lucru decis de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Nu ştiu care e motivul, nu are vreo legătură Guvernul cu acest lucru, dar trebuie ca noi ca şi pro-europeni trebuie să fim atenţi la declaraţiile şi să vorbim ceea ce reflectă realitatea, pentru că altfel vom fi judecaţi şi noi care ne dorim pentru UE un viitor mai bun”, a spus Viorica Dăncilă.

Realitatea TV trebuie să-şi oprească emisia obişnuită pentru 10 minute, joi, între orele 19.00 şi 19.10, potrivit unei decizii luate marţi de CNA, care a sancţionat postul TV pentru modul în care a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a adoptat sancţiunea cu şase voturi pentru din nouă, a declarat pentru MEDIAFAX Radu Herjeu, unul dintre membrii CNA care nu au susţinut decizia luată.

Viorica Dăncilă, a prezentat marţi, în Parlamentul European, priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Preda a făcut referire la decizia CNA, de suspendare a emisiei postului Realitatea TV, pentru 10 minute în cursul zilei de joi, pentru modul în care a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici