Cristian Preda anunţă că nu mai merge la Antena 3, din solidaritate cu Udrea, "hărţuită" de post

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunţă, pe blogul său, că "din solidaritate cu Elena Udrea" va refuza orice invitaţie la Antena 3 până când postul nu va prezenta scuze publice pentru "hărţuirea" acesteia şi a rudelor sale.

803 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda anunţă că nu mai merge la Antena 3, din solidaritate cu Udrea, "hărţuită" de post

Cristian Preda anunţă că nu mai merge la Antena 3, din solidaritate cu Udrea, "hărţuită" de post (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Mi se pare inadmisibilă hărţuirea la care e supusă Elena Udrea de către Antena 3. După ce postul i-a consacrat o bună bucată dintr-o emisiune pentru a discuta despre preţul (mult umflat al) unei rochii purtate cu câtva timp în urmă, jurnaliştii aceluiaşi post au decis să urmărească diverşi membri ai familiei ministrului. Dacă o persoană care ocupă o poziţie de responsabilitate publică e permanent expusă, libertatea sa de mişcare şi chiar de exprimare fiind mult restrânsă, nimic nu justifică hărţuirea rudelor sale", scrie Preda pe blogul său.

El arată că demnitatea oricărei persoane trebuie respectată, iar un jurnalist nu are nicio îndreptăţire să hărţuiască persoane private.

"Ăsta nu mai e jurnalism, ci linşaj. E prea mult. Din solidaritate cu Elena Udrea, voi refuza orice invitaţie a Antenei 3, până când postul nu va prezenta scuze publice - şi celor lezaţi, şi publicului - pentru gesturile total deplasate comise în ultimele zile", precizează Elena Udrea.

Cristian Preda este singurul membru PDL care a participat la emisiuni Antena 3 după ce partidul a decis ca reprezentanţii săi să nu mai meargă la acest post. PDL a decis, în 11 iulie, să formuleze plângeri către CNA şi să nu îşi mai trimită reprezentanţii la emisiunile Antena 3, după ce acest post de televiziune a susţinut că Daniel Funeriu nu a luat bacalaureatul din prima sesiune în 1989, iar ministrul a acuzat postul de fals în acte.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, i-a cerut "imperativ", joi, într-o scrisoare deschisă, lui Dan Voiculescu să înceteze "urmărirea, intimidarea şi provocarea" familiei ei, avertizându-l să stea departe şi să nu încerce prin tehnici care l-au consacrat ca "turnător" să distrugă "vieţi şi destine".

Postul de televiziune Antena 3 a difuzat un material potrivit căruia Elena Udrea ar avea "un frate secret", care i-ar fi înjurat pe jurnaliştii postului atunci când aceştia ar fi încercat să-i ia o declaraţie.

Elena Udrea a scris în urmă cu câteva zile pe blogul său despre "băieţii «buni» de la Antena 3", în legătură cu preţul unei rochii pe care a purtat-o ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici