Dan Barna, mesaj pentru Dacian Cioloş: Nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferinţă de presă

Dan Barna le-a transmis, luni, liderilor PLUS că trebuie continuată lupta pentru alegerile din 2020 şi că la bază trebuie să fie loialitatea între parteneri. „Nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferinţă sau scrisori deschise trimise prin presă”, mai afirmă Barna.

725 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, mesaj pentru Dacian Cioloş: Nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferinţă de presă

Dan Barna, mesaj pentru Dacian Cioloş: Nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferinţă de presă

„Alianţa USR PLUS merge mai departe. USR PLUS este o forţă în politica românească şi rezultatul de duminică confirmă acest lucru, chiar dacă unele aşteptări au fost mai mari. Cele aproape 1,4 milioane de voturi pe care le-am primit mă obligă şi ne obligă să continuăm să luptăm pentru un 2020 în care să fim la guvernare şi în primării. Pentru acest obiectiv, trebuie să construim cu loialitate între parteneri. Este o valoare fundamentală după care mă ghidez în acţiunea politică. Şi tocmai de aceea nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferinţă de presă sau scrisori deschise trimise prin presă”, a scris Dan Barna, luni, pe Facebook.

Preşedintele USR a afirmat că partidul a propus fuziunea cu PLUS încă de la alegerile europarlamentare din mai, iar pentru atingerea acestui obiectiv, vor avea loc discuţii serioase despre proiectele comune, precum Fără penali în funcţii publice, dar şi criterii de integritate, implicit respingerea traseismului politic.

„Un proiect politic mare, care să facă bine României, se face cu viziune şi generozitate. USR a propus PLUS, şi eu i-am propus lui Dacian Cioloş încă de la alegerile europarlamentare să facem fuziunea celor două partide. Chiar dacă n-a fost să fie atunci, continuăm să sperăm într-un viitor comun, dar pentru asta va trebui să discutăm serios pe teme precum criteriile de integritate, respingerea traseismului, recunoaşterea muncii colegilor noştri consilieri locali şi a eforturilor depuse la #FărăPenali sau programul comun de guvernare”, a argumentat liderul USR.

Dan Barna a mai spus că începând cu această săptămână, vor avea loc consultări în cadrul partidului, despre calendarul pentru alegerile locale, dar şi despre funcţia sa, de preşedinte al USR.

„Suntem asumaţi în logica unei Alianţe de succes şi construim un mecanism fin, pe câmpul de bătălie, sub focul de artilerie al opozanţilor de toate felurile. Vom avea la începutul acestei săptămâni consultări în interiorul partidului asupra calendarului şi paşilor comuni pentru locale. Miercuri vom avea rezultatul consultării membrilor asupra poziţiei mele actuale iar vineri indiferent de rezultat vom avea o şedinţă a birourilor naţionale reunite USR şi PLUS pentru a pune pe hârtie paşii următori. Am toată încrederea că vom trece peste mici gesturi şi speculaţii de moment şi ne vom putea concentra pe temele mari. Le suntem datori oamenilor care cred în noi. Singura opţiune este succesul”, a conchis preşedintele USR.

Consiliul Naţional PLUS a decis, duminică, să adreseze o scrisoare deschisă membrilor USR în care transmite că vrea continuarea Alianţei pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, precum şi transformarea acesteia, la un moment dat, într-o fuziune a celor două partide.

Totodată, postarea lui Barna a venit şi în contextul în care preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, l-a întrerupt săptămâna trecută pe liderul USR Dan Barna dintr-un discurs în faţa presei în care vorbea despre performaţele USR, pentru a-i atrage atenţia că e vorba de două partide.

Taguri:
usr,
barna,
plus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici