Dan Diaconescu anunţă că va candida pentru un mandat de deputat la Târgu Jiu: "Voi face tot ce e necesar pentru ca România să scape de prim-ministrul Ponta"

Liderul PP-DD Dan Diaconescu a anunţat, marţi seară, că va candida pentru un mandat de deputat la Târgu Jiu, în colegiul în care candidează şi premierul Victor Ponta.

1377 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu anunţă că va candida pentru un mandat de deputat la Târgu Jiu: "Voi face tot ce e necesar pentru ca România să scape de prim-ministrul Ponta"

Dan Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a făcut anunţul într-o conferinţă de presă susţinută în studioul OTV.

El a făcut anunţul într-o conferinţă de presă susţinută în studioul OTV.

"Voi face tot ce este necesar pentru ca România să scape de prim-ministrul Victor Ponta, un prim-ministru care a înrăutăţit viaţa românilor, care a scăzut dramatic nivelul de trai", a arătat Diaconescu.

El a spus că a decis să candideze deoarece campania electorală tindea să devină plicticoasă, "cea mai anostă din istorie".

Diaconescu a spus că USL şi ARD au făcut "blat", adică în colegiile în care candidează lideri ai uneia dintre părţi, cealaltă a desemnat candidaţi "de mucava" şi invers.

"Toţi ciocoii, toţi mega-ciocoii din România fug de adversarii lor. Se organizase deja un blat ordinar între USL şi ARD la nivel naţional. În toate colegiile în care erau candidaţi importanţi ai USL, cei de la ARD şi-au pus candidaţi de mucava şi viceversa", a subliniat Dan Diaconescu.

El a precizat că, pentru a sparge acest blat, a ales să candideze la Camera Deputaţilor în colegiul în care candidează Victor Ponta.

Potrivit acestuia, colegiul 6 din Târgu Jiu este "cel mai important din România" pentru că acolo candidează Victor Ponta şi pentru că acolo se va desfăşura finala pentru postul de prim-ministru.

Diaconescu a precizat că 9 decembrie va fi ultima zi când Ponta va deţine funcţia de premier.

"În mod normal, domnul Victor Ponta ar trebui să demisioneze din acest moment pentru ca lupta să fie una corectă şi plină de fair-play, nu ca domnia-sa să folosească un Guvern întreg, un stat întreg împotriva mea, din funcţia de prim-ministru, şi amândoi să candidăm de pe poziţii egale", a subliniat el.

Pe de ală parte, Diaconescu a declarat că îl înţelege pe Ponta că nu va renunţa la puterile pe care statul i le oferă, "la maşinile cu girofar, la elicopterele şi avioanele statului", pentru că îi va fi greu să îl învingă pe candidatul PP-DD fără toate aceste mijloace.

Diaconescu a spus că ar fi putut candida şi la Teleorman, unde candidează Crin Antonescu, dar a ţinut cont de faptul că fata sa îl "preferă" pe Ponta, pe care îl numeşte "Mickey Mouse" atunci când îl vede la televizor.

"Ea se distrează foarte mult când îl vede la televizor şi îl aseamănă mereu cu Mickey Mouse", a adăugat realizatorul de televiziune.

El a spus de peste două zile se va muta în acest oraş, iar în seara de 8 spre 9 decembrie îi va invita la ziua sa de naştere pe toţi cei 22.000 de oameni care au votat mereu în acest colegiu.

Dan Diaconescu a mai că spus că realizatorul TV Tudor Barbu va candida în acelaşi oraş într-un colegiu de senator.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a declarat că în colegiul în care va încerca să obţină un mandat de parlamentar George Becali, PP-DD l-a desemnat candidat pe Mircea Chelaru.

"Toţi candidaţii noştri importanţi i-am direcţionat către candidaţii lor importanţi, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Elena Udrea", a ţinut să sublinieze realizatorul de televiziune.

Dan Diaconescu a declarat că toţi cei aproximativ 500 de candidaţi ai PP-DD au semnat o declaraţie de demisie în alb şi o conveţie, valabile pe toată durata mandatului, prin care, dacă vor fi aleşi în Parlament şi vor părăsi partidul, se obligă să plătească despăgubiri partidului care le-a susţinut candidatura în alegerile parlamentare.

El a explicat că acesta este un demers juridic prin care se încearcă împiedicarea traseismului politic şi "securizarea" votului populaţiei. Diaconescu a precizat că despăgubirile nu vor fi plătite dacă persoana părăseşte şi Parlamentul.

Chestionat dacă nu cumva acest demers nu vine în contradicţie cu faptul că mai mulţi candidaţi ai PP-DD  în alegerile din 9 decembrie provin de la alte partide, el a menţionat că aceştia sunt doar în număr de 50 şi au făcut dizidenţă în partidele lor.

Întrebat dacă va mai continua să îşi facă propria emisiune de televiziune, Dan Diaconescu a răspuns că în continuare va putea fi văzut de alegători în studiourile televiziunile locale din judeţul Gorj, în "absolut toate scările de bloc, în curţile oamenilor şi în pieţe".

Candidatura lui Dan Diaconescu la Târgu Jiu, în acelaşi colegiu cu Ponta, înregistrată la BEJ Dolj

Candidatura liderului PP-DD, Dan Diaconescu, pentru un mandat de deputat în Colegiul 6, Târgu Jiu, unde candidează şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost înregistrată oficial, marţi seară, la Biroul Electoral Judeţean Gorj.

Candidatura lui Diaconescu a fost depusă de secretarul general al filialei gorjene, consilierul judeţean Niculina Mocioi, care, la rândul său, candidează pentru un post de deputat pentru Colegiul 5, zona Rovinari - Ţicleni - Târgu Jiu.

Mocioi a declarat că Dan Diaconescu ar urma să vină la Târgu Jiu peste câteva zile, când organizaţia îşi va lansa oficial candidaţii în campania electorală.

Principalii contracandidaţi ai lui Dan Diaconescu în Colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor sunt liderul PSD, Victor Ponta, şi consilierul municipal PDL Nicolae Daviţoiu, care este şi preşedintele PDL Târgu Jiu.

Daviţoiu a precizat pentru MEDIAFAX că nu îşi face griji în privinţa contracandidaţilor săi, el fiind convins că o dispută între Ponta şi Diaconescu îl poate ajuta.

"Eu sper la un scor cât mai bun, iar oamenii să îşi dea seama că atunci când doi se ceartă merită să-l voteze pe cel de-al treilea", a spus Daviţoiu, care, anterior, precizase că mizează pe o scădere a popularităţii lui Ponta până la alegerile din decembrie.

Filiala judeţeană a PP-DD Gorj, care are o conducere interimară din vară, nu l-a mai susţinut pentru o candidatură pe fostul senator PRM Ilie Petrescu, în Colegiul 1 la Senat. Acesta a candidat, în vară, din partea PP-DD la Primăria Motru, iar marţi a aflat că nu apare pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare, în locul său la BEJ Gorj fiind înregistrat realizatorul TV Tudor Barbu.

Barbu îi va avea drept contracandidaţi pe liderul PNL Gorj, Dian Popescu, din partea USL, şi pe şeful PDL Gorj, Ion Ruşeţ, care este în prezent senator pe colegiul respectiv.

Pe cel de-al doilea colegiu la Senat din judeţ, PP-DD Gorj îl susţine pe liderul interimar al filialei, Cătălin Zamfira, un apropiat al lui Dan Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici