Dăncilă vrea să aibe o discuţie cu preşedintele Iohannis, după întrevederea cu preşedintele CE: M-a asigurat că România va intra în spaţiul Schengen până în anul 2019 şi nu va mai fi sub incidenţa MCV

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a asigurat-o că până la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în anul 2019, România va intra în spaţiul Schengen şi nu va mai fi sub incidenţa MCV.

3082 afișări
Imaginea articolului Dăncilă vrea să aibe o discuţie cu preşedintele Iohannis, după întrevederea cu preşedintele CE: M-a asigurat că România va intra în spaţiul Schengen până în anul 2019 şi nu va mai fi sub incidenţa MCV

Viorica Dăncilă: Juncker m-a asigurat că România va intra în spaţiul Schengen până în anul 2019 şi nu va mai fi sub incidenţa MCV

“Am discutat cu domnul preşedinte Juncker, mi-a dat asigurarea că România nu va intra în preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fără să fie în Schengen şi în acelaşi timp cu sancţiunea MCV. (...) până la sfârşitul anului 2018 trebuie ca cele două lucruri atât de importante pentru România să se întâmple”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Viorica Dăncilă a precizat că intrarea României în spaţiul Schengen este o decizie politică, afirmând că va purta discuţii cu statele UE care se împotrivesc.

„Domnul preşedinte Juncker m-a asigurat de susţinerea lui şi, bineînţeles, de susţinerea pentru România. Aici este mai mult o decizie politică, sunt ţări care se împotrivesc, dar cred că putem rezolva acest lucru prin discuţii pe care să le am atât la nivel naţional cu premierii ţărilor care se împotrivesc, dar şi la nivel european, cred că asigurarea dată de preşedintele Juncker este încurajatoare şi presupune discuţiile pe care dumnealui să le aibă cu preşedinţii ţărilor care încă cred că România nu trebuie să facă parte din Schengen”, a adăugat Dăncilă.

Dăncilă: Voi avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis privind Spaţiul Schengen şi MCV

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că va avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că este important ca împreună cu preşedintele să facă toate demersurile pentru ca până la sfârşitul anului 2018 România să intre în Spaţiul Schengen şi să iasă de sub incidenţa MCV.

Voi avea o discuţie după această vizită (cu preşedintele Klaus Iohannis-n.r.). Sunt convinsă că atât eu, cât şi domnul preşedinte, cât şi toţi cei care au bună-credinţă în România îşi doresc acest lucru (intrarea României în Schengen-n.r.)”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Viorica Dăncilă a afirmat că interzicerea accesului în Spaţiul Schengen şi memnţinerea MCV sunt sancţiuni nedrepte pentru România.

„Este o sancţiune nedreaptă pentru România. În momentul în care o sancţiune este aplicată doar la două ţări, iar celelalte state membre nu au aceste sancţiuni şi nu se poate vorbi despre aceste sancţiuni creează un fel de frustrare şi un fel de pedeapsă pe care o aplici doar unor ţări. Acest lucru trebuie încheiat şi este important ca atât eu în calitate de prim-ministru, preşedintele României, să facem toate demersurile astfel încât la încheierea anului 2018 să facem toate demersurile să vorbim despre România ca şi membră a spaţiului Schengen şi MCV să fie ridicat pentru România”, a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dancilă a efectuat prima sa vizită externă în calitate de şef al Guvernului la Bruxelles, unde marţi şi miercuri, a avut întâlniri cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Preşedintele Klaus Iohannis a patricipat, vineri, la reuniunea informală a Consiliului European, la Bruxelles, pe agenda dezbaterilor fiind subiecte legate de negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, precum şi viitoarea componenţă a Parlamentului European pentru 2019-2024.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici