Dăncilă: Nu aveam nevoie de mandat să plec în Israel. Declaraţiile preşedintelui cu privire la anumite "înţelegeri cu evreii" sunt revoltătoare/ Propunerea pentru ambasador, făcută de o lună

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că nu avea nevoie de mandat pentru a se deplasa în Israel şi că declaraţiile preşedintelui cu privire la anumite "înţelegeri cu evreii" sunt revoltătoare şi îngrijorătoare.

4013 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Nu aveam nevoie de mandat să plec în Israel. Declaraţiile preşedintelui cu privire la anumite "înţelegeri cu evreii" sunt revoltătoare/ Propunerea pentru ambasador, făcută de o lună

Dăncilă: Nu aveam nevoie de mandat să plec în Israel. Declaraţiile preşedintelui cu privire la anumite "înţelegeri cu evreii" sunt revoltătoare şi îngrijorătoare

"Sunt convinsă că s-a aflat pentru că atitudinea domnului preşedinte nu a pus într-o lumină proastă preşedintele sau premierul, aprecierile sunt la nivel naţional şi acest lucru nu trebuie să se întâmple. Am fost concentrată pe întâlnirile pe care le-am avut şi am privit vizita ca pe un lucru bun pentru România. Din păcate domnul preşedinte nu a înţeles acest lucru, nu a înţeles că am fost în Israel şi nu aveam nevoie de mandat, am fost în Israel pentru a avea anumite acorduri pe dezvoltare economică. Vizita şi întâlnirea cu premierul israelian a fost axată mai mult pe componenta economică . Am vorbit despre investiţii, spitale, medicină şi o şedinţă de guven comună în iulie a acestui an. Nu am fost pentru interese personale, aşa cum a lăsat să se înţeleagă domnul preşedinte", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la România Tv.

Întrebată cum comentează întrebările preşedintelui cu privire la anumite "înţelegeri cu evreii", Dăncilă a afirmat: "Este îngrijorător şi revoltător. Întâlnirile au avut loc la nivel înalt şi ca să vii cu asemenea afirmaţii este total nepotrivit, ca să folosesc un cuvânt elegant".

Legat de memorandumul adoptat în şedinţa de Guvern, privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, premierul spune că a procedat corect deoarece era nevoie de o platformă de discuţie în baza căreia să fie consultat şi preşedintele.

Klaus Iohannis a declarat, joi,că vizita în Israel a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor s-a făcut în secret, menţionând că Viorica Dăncilă nu a avut mandat pentru întâlnire. Referitor la Liviu Dragnea, Iohannis a spus "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii".

"În ceea ce priveşte vizita preşedintele Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo după ce a ajuns acolo. (...)Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea cu evreii?! (...) Îmi imaginez că domnul Dragnea a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat. Dar, sper ca după revenire, să aibă bunul simţ şi să explice românilor ce au făcut acolo.", a pus Klaus Iohannis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a aflat şi joi într-o vizită oficială în Israel, la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu, în aceeaşi perioadă aflându-se în vizită şi prim-ministrul Viorică Dăncilă.

Dăncilă anunţă că a făcut propunerea pentru ambasador în Israel de acum o lună

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că a făcut propunerea pentru funcţia de ambasador în Israel de acum o lună, deşi preşedintele spunea că nu ştie de vreo propunere. Persoana nominalizată de Executiv pentru aceasta funcţie este Monica Dorina Gheorghiţă.

"Noi nu avem ambasador la Ierusalim. Pe 20 martie a fost propus un ambasador pentru Israel. Există o înregistrare că această hârtie a fost înmânată administraţei prezidenţiale. Există un număr de înregistrare. 20-21 martie. Noi ne-am făcut datoria. Avem mai multe ţări în care nu avem ambasador", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la România TV.

Ulterior, jurnaliştii au făcut public documentul, potrivit căruia propunerea a fost înregistrată în 21 martie, iar propunerea pentru funcţia de ambasador este Monica Dorina Gheorghiţă, angajată în cadrul Ministerului de Externe.

Întrebat dacă a primit vreo propunere pentru funcţia de ambasador pentru Israel, preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu are cunoştinţă de aşa ceva.

"Nu am văzut aşa ceva, dar nici nu am verificat. O să întreb la colegi dacă există aşa ceva", a spus, la Bacău, preşedintele Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici