Dean Thompson: România trebuie să-şi simplifice procesul birocratic

Pentru a-şi îmbunătăţi mediul de afaceri, România trebuie să-şi simplifice procesul birocratic, a spus vineri seara însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, la Seara Antreprenoriatului 2016, organizată de Ambasada SUA şi TechLounge.

1195 afișări
Imaginea articolului Dean Thompson: România trebuie să-şi simplifice procesul birocratic

Dean Thompson: România trebuie să-şi simplifice procesul birocratic

"Guvernul trebuie să creeze un mediu de afaceri transparent, stabil şi previzibil şi să stabilească un cadru legal şi de reglementări care sprijină antreprenoriatul. Cetăţenii nu îşi vor asuma riscuri, iar băncile nu vor acorda împrumuturi dacă nu cred că regulile jocului vor rămâne neschimbate peste noapte, dacă nu ştiu că o investiţie făcută astăzi va avea timp să se dezvolte şi să prospere. Pentru a-şi îmbunătăţi mediul de afaceri, România trebuie să-şi simplifice procesul birocratic", a afirmat oficialul american.

De asemenea, Thompson a menţionat că în România sunt necesare opt zile şi cinci proceduri pentru înfiinţarea unei afaceri, iar la reducerea obstacolelor birocratice va conduce la accelerarea creşterii numărului de companii de succes.

"Guvernul trebuie să contribuie la aceste eforturi investind în educaţie. Din păcate, cele 4,5% din PIB alocate investiţiilor în educaţie în România în 2016 sunt mult sub media statelor membre UE (...) O educaţie solidă oferă abilităţile vitale de care oamenii au nevoie pentru a profita de oportunităţi în această economie globală", a subliniat Dean Thompson.

Oficialul american a mai spus că Ambasada SUA speră să pună în legătură antreprenori de succes şi studenţi aspiranţi sau tineri care vor să devina antreprenori, aceştia reprezentând "avantajul competitiv al României şi cea mai bună resursă a sa: o populaţie poliglotă, cunoscătoare a tehnologiei, cu o gândire globală şi care îşi doreşte un viitor mai bun."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici