Deputaţii PDL susţin că au votat din greşeală legile privind TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor

Deputatul PDL Iustin Cionca a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că PDL a votat din greşeală cele două proiecte privind reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei, precizând că parlamentarii partidului vor depune o iniţiativă de anulare a acestora.

51 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PDL susţin că au votat din greşeală legile privind TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor

Deputaţii PDL susţin că au votat din greşeală legile privind TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Votul la proiectele privind TVA de 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei a fost dat din cauza unor confuzii cu privire la rapoartele de adoptare şi de respingere. Orice om politic ar fi doit să dea asemenea legi, dar, din păcate, situaţia economică a ţării nu ne permite aceste lucru", a spus Cionca.

El a susţinut că a fost o neînţelegere între reprezentanţii comisiilor care au făcut raportul şi liderul grupului deputaţilor PDL şi că, de aceea, parlamentarii democrat-liberali vor depune o iniţiativă legislativă care anuleazăcele două proiecte, pentru că acestea sunt neconforme cu programul de guvernare, cu acordul cu FMI şi cu situaţia economică actuală.

"Încercăm prin această iniţiativă să anulăm efectele celor două legi votate ieri (marţi - n.r.)", a precizat Cionca, preşedintele Comisiei de Regulament a Camerei.

El a mai spus că deputaţii au dat marţi vot final la 68 de legi şi că şi acest număr mare ar putea fi cauza celor întâmplate.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu unanimitate, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care se instituie aplicarea TVA de 5% la alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul. În favoarea acestui proiect a votat şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici