Diaconescu: Clinton mi-a spus că se gândeşte la o cooperare cu noi în Siria

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că secretarul de Stat american, Hillary Clinton, i-a transmis că se gândeşte la o cooperare cu România în ceea ce priveşte "chestiuni umanitare sau aspecte politice sau diplomatice" privind Siria.

416 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Clinton mi-a spus că se gândeşte la o cooperare cu noi în Siria

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Secretarul de Stat chiar mi-a spus că în acest moment se gândeşte la o variantă de cooperare cu noi, pentru că situaţia este din ce în ce mai critică şi instrumentele de dialog din ce în ce mai reduse", a spus Diaconescu.

Ministrul nu a intrat în detalii, dar a precizat că această cooperare ar viza "chestiuni umanitare sau aspecte politice sau diplomatice ce ţin de găsirea unor soluţii paşnice" în Siria.

"În ceea ce priveşte Siria, au luat notă de faptul că potenţialul pe care România îl poate avea în legătură cu soluţiile politice, umanitare este unul foarte mare", a spus Diaconescu.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu secretarul de stat american, Hillary Clinton, în marja reuniunii comune a miniştrilor de externe şi ai apărării din statele membre NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici