Directorul RAJA Constanţa este noul preşedinte al filialei judeţene a PSD în locul lui Radu Mazăre

Directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, Felix Stroe, a fost ales, luni seară, preşedinte al PSD Constanţa, el fiind de altfel singurul candidat pentru această funcţie, Stroe spunând că are ca obiectiv câştigarea alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor, dar şi o revigorare a democraţiei în partid.

2489 afișări
Imaginea articolului Directorul RAJA Constanţa este noul preşedinte al filialei judeţene a PSD în locul lui Radu Mazăre

Directorul RAJA Constanţa este noul preşedinte al filialei judeţene a PSD în locul lui Radu Mazăre (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Alegerile pentru noua conducere a organizaţiei judeţene a PSD Constanţa au avut loc, luni, la Casa de Cultură, unde au fost prezenţi 634 de delegaţi. Alegerile au fost organizate după ce Radu Mazăre a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Constanţa şi ulterior şi din cea de membru de partid.

Conferinţa judeţeană a PSD Constanţa s-a desfăşurat în prezenţa secretarului general al partidului, Andrei Dolineaschi, care le-a spus celor prezenţi că trebuie să continue proiectele începute de Radu Mazăre şi Nicușor Constantinescu.

“Nu pot să uit că pe aceeaşi scenă, acum doi ani, erau şi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Cred că au fost buni colegi şi trebuie să continuaţi proiectele bune începute, într-o altă formulă”, a declarat secretarul general al PSD.

El a precizat că organizaţia de la Constanţa va rămâne puternică şi după schimbarea liderilor. “O armată puternică rezistă şi după schimbarea comandanţilor săi. O casă bine construită, solidă, rezistă şi după ce cel care a construit-o. Consider că PSD Constanţa va rămâne la fel de puternică şi după schimbarea liderilor săi”, a mai afirmat Andrei Dolineaschi.

El a transmis şi un mesaj din partea preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, care a spus că PSD Constanţa a fost una dintre cele mai puternice filiale ale partidului şi va rămâne aşa.

La rândul său, preşedintele organizaţiei municipale a PSD Constanţa, primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, i-a transmis lui Felix Stroe că este foarte greu să vină la conducerea social-democraţilor după Radu Mazăre şi că îl va susţine atât timp cât există un proiect comun.

“E greu să vii după Radu Mazăre, e greu să atingi performanţele lui Radu Mazăre, dar cred că organizându-te aşa cum ai făcut-o în cadrul companiei de apă, luând cel mai bun de la fiecare coleg şi ştiindu-i foarte bine rolul într-o echipă poţi să faci asta. Organizaţia municipală te va sprijini atâta vreme cât avem un proiect comun, iar proiectul trebuie să fie acela de a face viaţa oamenilor mai bună, nu doar să câştigăm alegerile. Avem împreună un an până la alegerile locale şi sunt convins că avem timp suficient să le arătăm oamenilor că putem face într-un an cât alţii nici nu s-au gândit că pot face. Aşa că Felix, aşteptările mele sunt mari, dar şi sprijinul meu va fi mare”, a afirmat Decebal Făgădău.

Ulterior, s-a trecut la votarea preşedintelui, Felix Stroe fiind de altfel singurul candidat pentru această funcţie. După încheierea numărării voturilor, Felix Stroe a obţinut 629 de voturi pentru şi cinci voturi împotrivă.

Felix Stroe a declarat apoi că îşi propune o revigoare a democraţiei interne în partid.

“Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că hotărârile pe care le vom lua se vor lua respectându-ne pe noi înşine. Înseamnă că propunerile pe care le vor face organizaţiile locale vor fi tratate cu respect în cadrul Biroului Permanent Judeţean, înseamnă că toate proiectele importante se vor discuta în cadrul Biroului Permanent Judeţean, nu pe la colţuri sau prin bisericuţe. Vă promit că această practică de a discuta separat anumite probleme va dispărea în totalitate”, a afirmat noul preşedinte al PSD Constanţa.

El a mai spus că organizaţia pe care o conduce are ca obiectiv câştigarea alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor.

Ulterior, s-a stabilit şi Consiliul Judeţean al PSD Constanţa, format din 151 de membri, apoi aceştia au ales componenţa Biroului Permament Judeţean. Astfel, preşedinte executiv al PSD Constanţa, funcţie deţinută anterior de Nicuşor Constantinescu, este preşedintele organizaţiei municipale, Decebal Făgădău. Secretar executiv a rămas vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, iar trezorier este celălalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Cristian Darie. Biroul Permanent Judeţean a fost completat şi cu 15 vicepreşedinţi.

Organizaţia judeţeană a PSD Constanţa are 12.998 de membri.

Felix Stroe, în vârstă de 60 de ani, a absolvit Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” în 1978 , iar între 1985 şi 1987 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti. Între 2000 şi 2003, a fost viceprimar al municipiului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Constanţa.

Din aprilie 2003 şi până în prezent, el deţine funcţia de director general al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa. În perioada 2008 - 2014, Felix Stroe a fost preşedinte al Patronatului Român al Apei şi prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Apei, iar din 2014 este preşedinte al Asociaţiei Române a Apei.

Din anul 2010 Felix Stroe este cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, iar un an mai târziu a primit distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Komrat din Republica Moldova.

În luna martie a acestui an, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Felix Stroe s-a aflat în incompatibilitate deoarece în perioada 18 iunie 2008 – 18 februarie 2013 a deţinut simultan funcţia de consilier local şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţier şi director general al SC RAJA SA. El a atacat în instanţă raportul ANI, iar dosarul pe află pe rolul Curţii de Apel Constanţa.

În 17 noiembrie 2014, Felix Stroe a demisionat din funcţia vicepreşedinte al PSD Constanţa, din cauza rezultatului înregistrat la alegerile prezidenţiale.

El este căsătorit şi are doi copii.

Radu Mazăre a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Constanţa în luna martie, apoi a renunţat şi la calitatea de membru al PSD, dar şi la funcţia de primar al municipiului Constanţa.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţie în aprilie, din cauza problemelor judiciare, iar în urmă cu două săptămâni a fost suspendat din calitatea de membru PSD printr-un ordin semnat de liderul PSD, Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici