Discuţii în Parlament despre posibila demisie a premierului. Boc: România are un guvern, un prim-ministru, coaliţia este stabilă

Senatorii şi deputaţii din Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au discutat marţi despre posibilitatea demisiei premierului Emil Boc, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la şedinţă.

2332 afișări
Imaginea articolului Discuţii în Parlament despre posibila demisie a premierului. Boc: România are un guvern, un prim-ministru, coaliţia este stabilă

Discuţii în Parlament despre posibila demisie a premierului. Boc: România are un guvern, un prim-ministru, coaliţia este stabilă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit acestora, în timpul reuniunii conducerii celor două Camere, unii dintre parlamentari au evocat unele informaţii despre posibilitatea ca prim-ministrul Emil Boc să demisioneze în cursul acestei zile.

"Au existat unele informaţii, cum că ar fi deja la Cotroceni (Emil Boc - n.r.), se pare că aceste informaţii au venit de la o reuniune a ambasadorilor. A fost o discuţie la nivel de posibilităţi, nimeni nu ştia nimic, dar auziseră despre asta şi cei de la PDL, dar şi unii de la PSD. Evident că s-au făcut apoi comentarii despre viabilitatea, oportunitatea acestei opţiuni şi despre şansele ca aceste zvonuri să fie adevărate", a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre parlamentarii prezenţi la şedinţa Birourilor Permanente reunite.

Boc despre posibila sa demisie: România are un guvern, un prim-ministru, coaliţia este stabilă, deci lucrurile merg mai departe

România are un guvern cu un prim-ministru, iar coaliţia este stabilă, deci lucrurile merg mai departe, a declarat Emil Boc, marţi, răspunzând unei întrebări legate de o eventuală remaniere.

Întrebat dacă această declaraţie înseamnă că nu îşi va depune mandatul, Emil Boc a răspuns: "Cred că am fost foarte clar în ce am răspuns".

În ceea ce priveşte numirea unui ministru al Muncii, premierul a dat asigurări că se va respecta perioada legală în acest sens.

"În perioada prevăzută de lege vom avea şi ministru al Muncii. Pentru asta sunt 45 de zile", a spus Emil Boc, la Ministerul Muncii.

Premierul Emil Boc s-a aflat, marţi, la Palatul Cotroceni, unde a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea din Parlament cu deputaţii minorităţilor naţionale, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care se vehiculează informaţii conform cărora va avea loc în maximum o săptămână o remaniere guvernamentală şi în condiţiile în care este necesară numirea unui nou titular la Ministerul Muncii. De asemenea, există informaţii potrivit cărora este posibil ca Emil Boc să-şi depună mandatul de prim-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici