Doina Pană, vicepreşedinte PSD: Vom vota pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi pentru promovarea Ordonanţei 14

Vicepreşedintele PSD, Doina Pană, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că majoritatea PSD-ALDE va vota în Parlament pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi pentru promovarea Ordonanţei 14, chiar dacă "noi avem alte convingeri".

877 afișări
Imaginea articolului Doina Pană, vicepreşedinte PSD: Vom vota pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi pentru promovarea Ordonanţei 14

Doina Pană, vicepreşedinte PSD: Vom vota pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi pentru promovarea Ordonanţei 14 (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Deputatul Doina Pană, vicepreşedinte al PSD, a spus că suspiciunile că parlamentarii vor vota împotriva Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.14 prin care a fost abrogată Ordonanţa 13 nu este întemeiată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Vreau să-i asigur pe toţi, după ce am aflat că există suspiciuni, că există teama masivă că parlamentarii vor vota, de fapt, Ordonanţa 13 şi vor vota împotriva Ordonanţei 14. Vreau să-i asigur că din partea PSD şi ALDE, ceea ce înseamnă majoritatea în Parlament, că, atâta timp cât Guvernul pe care noi îl susţinem a ieşit cu ordonanţa care abrogă OUG 13, aşa va rămâne! Chiar dacă noi avem alte convingeri, în Parlament vom vota pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi pentru promovarea Ordonanţei 14, care de fapt asta face... Nu există nicio ambiguitate, aşa se va întâmpla. Avem majoritate în Parlament şi asta se va întâmpla”, a spus Pană.

Aceasta a anunţat, totodată, că dezbateri pe tema reformei în Justiţie vor avea loc şi se va apela la experţi internaţionali care vor ajuta la elaborarea actelor.

În plus, vor avea loc şi ample dezbateri publice pentru ca toată lumea să fie informată asupra modificărilor ce se vor face în domeniul Justiţiei.

“Aprobarea Ordonaţei 14 nu înseamnă că noi vom renunţa, ca şi Parlament, să ieşim cu o reformă a întregului sistem de Justiţie. Asta se va întâmpla, dar după o dezbatere amplă şi această dezbatere însemnând participarea inclusiv a unor experţi din Uniunea Europeană, de la Comisia de la Veneţia şi de la Consiliul Europei", a declarat vicepreşedintele PSD. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici