Dragnea: Iohannis a spus că se va ocupa personal de scoaterea ALDE din coaliţie/ Liderul PSD îl acuză pe preşedinte că a ţipat de multe ori la Dăncilă/ Ce spune social-democratul despre OUG pe revizuirea sentinţelor şi Legea pensiilor/ De ce nu are încredere în SPP

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, duminică, că la discuţia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liberali, şeful statului le-ar fi spus că el va conduce PNL, dându-le sarcina de a se ocupa de alte partide şi precizând că de negocierile cu ALDE se va ocupa el personal. Liderul social-democrat a mai spus că Iohannis este ridicol prin faptul că a contestat la CCR concediul premierului Viorica Dăncilă. Referitor la candidatura la preşedinţie, Dragnea a declarat că PSD are mai multe variante posibile, dar numele candidatului va fi anunţat abia după o analiză „fără patimă”. Social-democratul a mai vorbit despre „oamenii revoltaţi” din PNL, care cred că partidul este un preş în faţa lui Iohannis şi despre banii pe casa din Sibiu a preşedintelui. Despre controversata OUG pe revizuirea sentinţelor, anunţată de Toader, Dragnea a spus că ideea e foarte bună. Preşedintele PSD a mai afirmat că legea pensiilor face ca fiecare pensie să fie cel puţin dublată în 2021.

4651 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Iohannis a spus că se va ocupa personal de scoaterea ALDE din coaliţie/ Liderul PSD îl acuză pe preşedinte că a ţipat de multe ori la Dăncilă/ Ce spune social-democratul despre OUG pe revizuirea sentinţelor şi Legea pensiilor/ De ce nu are încredere în SPP

Dragnea susţine că Iohannis le-a spus liberalilor că se va ocupa personal de ALDE, să iasă din coaliţie

CITEŞTE CONTINUAREA PE PAGINA 2

Despre OUG pe revizuirea sentinţelor: Ideea e foarte bună. Să vedem cât de eficientă e

Dragnea a catalogat propunerea lui Tudorel Toader de a avansa o ordonanţă de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor bazate pe protocoale şi interceptări ilegale ca fiind o idee foarte bună, precizând că trebuie văzut dacă o astfel de OUG este şi eficientă.

„Am avut o discuţie cu dumnealui după emisiune. Mie mi se pare o idee interesantă. Nu e rea, din punctul meu de vedere. Trebuie să vedem şi să prezinte premierului, cât de aplicată şi de eficientă ar fi o astfel de ordonanţă şi dacă îşi atinge scopul. Ideea este foarte bună. Urmează ca în perioada următoare să o construiască şi să facă şi o analiză, o simulare a eficienţei. Dar e un lucru bun. Mai sunt multe de făcut”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a mai spus că Tudorel Toader a dovedit că e un om curajos, pregătit, care crede în ideea de justiţie corectă. "Cred că mai are multe de spus", a completat Dragnea.

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că-i va propune premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, „după terminarea concediilor".

Citeşte şi: Liviu Dragnea a scris „Iohannis M...E” pe planşa cu măsurile Guvernului/ „La ce v-aţi gândit?”

Dragnea: Legea pensiilor face ca fiecare pensie să fie cel puţin dublată în 2021

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că legea pensiilor, ce va fi pusă în dezbatere săptămâna viitoare, va face dreptate pentru mulţi pensionari, veniturilor lor urmând să se dubleze până în 2021.

„Cel mai târziu joi, săptămâna care urmează, va fi pus în transparenţă decizională şi vor începe şi consultările. Fondul de pensii creştere semnificativ, dar impactul bugetar este acoperit. Nu sunt probleme din punct de vedere al impactului bugetar", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD spune că toate creşterile vor fi etapizate, pensiile urmând să se dubleze până în 2021.

„Luna iulie va fi cu inflaţie negativă. Ghinion. A crescut punctul în 2018 la 1.100 de lei, deci cu 10%, va creşte de 1265 lei în 2019. În 2020 punctul de pensie se dublează. Este cea mai mare creştere care a existat vreodată, cred că nu numai în România, a punctului de pensie. Creşterile vor fi etapizate. Noua lege a pensiilor va schimba lucrurile în bine pentru foarte mulţi pensionari, fiecare pensie va fi cel puţin dublată în 2021. Cum se calculează? Valoarea punctului de referinţă care este 75 se înmulţeşte cu numărul de puncte în perioada în care ai muncit şi îţi dă pensia. Dacă ai 40 de puncte acumulate înmulţite cu 75, ceea ce foarte mulţi au, obţii o pensie de 3.000 de lei”, a explicat liderul PSD.

„Aici sunt nişte date extrem de interesante şi răvăşitoare. În 2016, 3,639, 746 de pensionari români aveau pensia sub 1.000 de lei. În 2018, 929 de pensionari români i-am scos din acea categorie şi au mai mult. Acesta este doar un prim pas. Între 1,500 şi 2.000 azi sunt mai mult cu 327,609 de pensionari români. Aceasta e o creştere foarte mare. O să vedeţi ce rezultate apar în anul viitor pe evoluţia unor pensii în cazuri concrete din piaţa reală”, a completat Dragnea.

Dragnea: Iohannis le-a spus liberalilor că se va ocupa personal de ALDE, să iasă din coaliţie

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, că la discuţia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liberali, şeful statului le-ar fi spus că el va conduce PNL, dându-le sarcina de a se ocupa de alte partide şi precizând că de negocierile cu ALDE se va ocupa el personal. 

„I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – «mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie»", a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a spus că informaţiile le are de la cineva care a participat la discuţie.

„În sensul că să-i convingă pe cei de la ALDE şi pe domnul Tăriceanu să iasă din coaliţie. Sunt convins că domnul Tăriceanu nu-şi va distruge cariera politică. A mai refuzat o dată. Am aflat de la cineva de acolo, de la discuţie", a completat Liviu Dragnea.

Liderul PSD: Klaus Iohannis a căzut în apogeul ridicolului. O serie întreagă de minciuni şi dezacorduri

Dragnea a declarat că preşedintele Klaus Iohannis este ridicol prin faptul că a contestat la CCR concediul premierului Viorica Dăncilă, precizând că şeful statului a proliferat minciuni şi dezacorduri la Consiliul Naţional al PNL.

„În primul rând, Iohannis ieri şi vineri s-a făcut de râs. Asta este prima constatare a mea. Prima dată s-a umplut de ridicol cu contestarea la CCR a plecării în concediu a doamnei premier şi ieri a fost apogeul ridicolului. O serie întreagă de minciuni, a mai făcut şi două dezacorduri. Este din ce în ce mai disperat, pentru că acum câteva luni de zile, nici măcar nu îl interesa PNL. Spunea că va ieşi preşedinte pentru că nu avea contracandidat. Ulterior am realizat că cine va fi contracandidat îl va rezolva cu statul paralel. Vede că nu mai are susţinere în stradă, pentru că mase mari de oameni nu se mai lasă incitaţi de provocările lui. Are o foarte mare problemă, pentru că în primul rând el nu mai are bază electorală. Şi-a construit-o pe o minciună şi o gogoaşă mediatică umflată de statul paralel, cu lupta împotriva corupţiei, pentru că a călcat în picioare CCR şi după 30 de zile a decis revocarea doamnei Kovesi de la DNA. E agitat, vede că se mişcă Cioloş, un alt candidat la prezidenţiale şi singurul partid rămas este PNL”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că şeful statului le-ar fi spus liberalilor că el conduce PNL.

„I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – 'mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie'”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD îl acuză pe preşedinte că a ţipat, la telefon, la Viorica Dăncilă

Liderul PSD a mai spus că premierul Viorica Dăncilă i-a relatat că preşedintele Klaus Iohannis a ţipat de nenumărate ori la ea la telefon, fiind nemulţumit de rectificarea bugetară, dar şi de vizita în Israel.

„Doamna premier mi-a spus foarte limpede că principalul motiv de supărare şi faptul că a ţipat de nenumărate ori la ea la telefon era rectificarea bugetară. Nu înseamnă ca s-a intimidat doamna prim-ministru, nici nu era ceva nou. A spus că o să transmita la Departamentul de stat şi la Bruxelles că nu mai are bani să meargă la NATO, la Bruxelles”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a spus că şeful statului a ţipat la premierul Viorica Dăncilă şi legat de vizita în Israel.

„Exact, de mai multe ori (a ţipat la premier – n.r.), dar nu înseamnă că s-a intimidat doamna premier. S-a mai întâmplat când i-a spus de vizita din Israel, pe acelaşi ton. I-a spus că nu o să mai aibă bani (Adminsitraţia Prezidenţială – n.r.) să plece la Bruxelles, la NATO şi tot felul de astfel de prostii. În 2018 a primit 58 milioane de lei, în primul semestru a cheltuit 22 milioane de lei. I s-au pus 46 de milioane de lei. Există rezervă la Guvern ca să compenseze, dar asta este marea problemă. S-au făcut mai multe tăieri la mai multe instituţii şi la Senat şi la Cameră, la servicii, care nu au cheltuit nici jumătate din bugetul alocat, iar sumele au fost alocate către nişte domenii prioritate pentru noi”, a completat Liviu Dragnea.

Cine ar putea candida la preşedinţie: Avem mai multe variante posibile. Am vorbit cu Tăriceanu

Liviu Dragnea a declarat că PSD are mai multe variante posibile pentru candidatura la preşedinţie, dar numele candidatului va fi anunţat abia după o analiză fără patimă, susţinând că "s-a dat ordin pe unitate" împotriva sa, deşi nu a decis dacă va candida.

„Avem mai multe variante posibile. În momentul în care vom avea o analiză riguroasă fără patimă, o vom adopta şi vom merge cu ea la Cotroceni. De câteva luni lui Iohannis i s-a spus că eu vreau să candidez la prezidenţiale. Din acel moment a dat ordin pe unitate, Hellvig, Dumbravă, Ciorcârlan, etc. Eu încă nu am luat această decizie”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că decizia o va lua împreună cu liderul ALDE.

„Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am spus care este cea mai bună variantă, mergem impreună, separat...”, a mai spus Dragnea.

CITEŞTE CONTINUAREA PE PAGINA 2

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici