Dragnea, despre chiria imobilului pierdut în instanţă de Iohannis: ANAF ar trebui să se recupereze sutele de mii de euro/ Teodorovici: Procedura va fi declanşată. Dacă va fi cazul, se poate ajunge şi la executare silită

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că Ionuţ Mişa, şeful ANAF, ar trebui să fie preocupat să recupereze prejudiciile de la toată lumea, inclusiv paguba de sute de mii de euro făcută de preşedintele Klaus Iohannis prin "case obţinute prin fals".

4202 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre chiria imobilului pierdut în instanţă de Iohannis: ANAF ar trebui să se recupereze sutele de mii de euro/ Teodorovici: Procedura va fi declanşată. Dacă va fi cazul, se poate ajunge şi la executare silită

Dragnea, despre chiria imobilului pierdut în instanţă de Iohannis: ANAF ar trebui să se recupereze sutele de mii de euro/ Teodorovici: Procedura va fi declanşată. Dacă va fi cazul, se poate ajunge şi la executare silită

Întrebat, joi la Parlament, dacă are dovezi cu care să demonstreze existenţa statului paralel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a răspuns: "O să vă aduc dovezile când va plăti sute de mii de euro statul român. Dacă Teodorovici şi Mişa au de când să recupereze banii de la preşedintele Iohannis. Dacă nu mai sunt bani şi nu mai au loc în cuferele de la trezorerie, atunci facem o amnistie fiscal. E făcută şi plângere penală împotriva domnului Iohannis. Acolo discutăm de nişte case obţinute prin fals şi sute de mii de euro care trebuie daţi la statul român."

Teodorovici: ANAF va recupera prejudiciile de la Iohannis, inclusiv prin executare silită

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat ulterior că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF - va recupera, inclusiv prin executare silită dacă va fi cazul, prejudiciile create de familia preşedintelui Klaus Iohannis, menţionând şi că datele respective vor fi făcute publice.

„Orice informaţie legată de banii publici este o informaţie publică şi voi aduce la cunoştinţă, în mod public, ce bani a câştigat familia Iohannis”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

„Procedura de recuperare va fi declanşată de ANAF, este pentru chiria obţinută din acel imobil pe care l-a pierdut în instanţă. Dacă va fi cazul, se poate ajunge, desigur, şi la executare silită”, a mai spus ministrul Finanţelor.

La 22 februarie 2017, magistraţii Curtii de Apel Piteşti au adoptat o decizie definitivă în acest caz. Ca reacţie, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a declarat: „Preşedintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanţelor de judecată. Preşedintele României a luat act de hotărârea civilă a Curţii de Apel Piteşti. Presedintele s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015, cand a fost pronunţată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Braşov”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că Ionuţ Mişa, şeful ANAF ar trebui să fie preocupat să recupereze prejudiciile de la toată lumea, inclusiv „paguba de sute de mii de euro făcută de preşedintele Klaus Iohannis prin case obţinute prin fals”.

Întrebat joi, la Parlament, dacă are dovezi cu care să demonstreze existenţa statului paralel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „O să vă aduc dovezile când va plăti sute de mii de euro statul român. Dacă Teodorovici şi Mişa au de când să recupereze banii de la preşedintele Iohannis. Dacă nu mai sunt bani şi nu mai au loc în cuferele de la trezorerie, atunci facem o amnistie fiscală. E făcută şi o plângere penală împotriva domnului Iohannis. Acolo discutăm de nişte case obţinute prin fals şi sute de mii de euro care trebuie daţi la statul român”.

Pe 10 mai, Luju.ro a depus o plângere la DNA pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, al soţiei sale, Carmen Iohannis, şi a notarului Radu Bucşa, în legătură cu modul în care familia prezidenţială ar fi intrat în posesia a două imobile. Petentul susţine că este vorba despre două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

"În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală", arată luju.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici