Dragnea, despre afirmaţia lui Mazăre privind verificarea procurorilor: Nu discutăm în partid

Preşedintele Executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a fost întrebat, joi, cum comentează declaraţia lui Radu Mazăre despre discutarea în partid a posibilităţii ca procurorii să fie verificaţi, el răspunzând: "Nu discutăm în partid despre acest lucru".

182 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre afirmaţia lui Mazăre privind verificarea procurorilor: Nu discutăm în partid

Primarul Constanţei, Radu Mazăre (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Întrebat cum priveşte propunerea făcută de Radu Mazăre care vrea să aibă discuţie la nivelul partidului şi să propună ca procurorii să fie verificaţi periodic, Dragnea a răspuns: "Am auzit ce a spus Radu Mazăre. Eram foarte curios, e şi prietenul meu. Am văzut declaraţia aseară târziu şi am luat act de ea. Dacă vreodată o să ajungem să avem discuţia asta în partid, cred că se va încheia înainte să înceapă. Nu discutăm în partid despre acest lucru".

Dragnea a subliniat faptul că PSD şi primul-ministru Victor Ponta nu au întreprins nicio acţiune ca să pună în pericol îndeplinirea actului de Justiţie "în ceea ce priveşte cel puţin ultimele evenimente".

El a precizat că nu a existat nicio cerere de acest fel făcută de Mazăre. "Nu a fost nicio cerere în partid. Aşa cum l-aţi văzut dumneavostră pe Radu Mazăre aseară, l-am văzut şi eu. A ieşit de acolo după ce procuroroul i-a pus cătuşe, judecătorul l-a eliberat, a ieşit de acolo şi a spus câteva cuvinte. Nu am văzut niciun procuror să tremure după ce a ieşit Radu Mazăre de acolo, care ne povestea cât de tare sforăia Ruşanu", a adăugat Dragnea.

El a precizat că, în opinia sa, "povestea despre sforăitul lui Ruşanu" i se pare o presiune foarte mare asupra sistemului de Justiţie în România, pentru că "sforăitul ăla poate speria foarte mulţi oameni de acolo".

Dragnea a susţinut că declaraţiile social-democraţilor nu reprezintă presiuni sau ingerinţe asupra sistemului de Justiţie.

"Când preşedintele României a tot ieşit în ultima perioadă, în ultimii ani, că trebuie să meargă dosarul în instanţă, că procurorul ăla trebuie să facă aia, că DNA trebuie să facă nu ştiu ce, iar alţi moderatori ţipă că DNA trebuie să aresteze, că instanţele trebuie să condamne - astea nu sunt cumva presiuni? Aceste afirmaţii şi presiuni programatice la anumite posturi de televizune nu cumva pot influenţa deciziile procurorilor sau ale judecătorilor? Despre ce presiuni vorbim? Că e câte unul de la PSD care mai face câte o declaraţie? Ce putem să le facem, să le luăm şi dreptul de a avea o opinie?", a spus Dragnea.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, miercuri seară, la ieşirea din arest, că "este inadmisibil" ca procurorul care a cerut arestarea lui să fie acelaşi cu cel care a făcut acelaşi demers în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, propunerile respective fiind respinse de instanţă. În acest context, el a spus că va propune, "la partid", ca procurorilor să le fie evaluată activitatea la final de an, inclusiv din punct de vedere al numărului propunerilor de arestare admise din totalul celor solicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici