Dragnea, despre cererea lui Băsescu de reexaminare a legii CAS: Poate ne gândim la altă măsură

Vicepremierul Liviu Dragnea a întrebat, joi, ce părere are despre decizia şefului statului, Traian Băsescu, de a cere Parlamentului să reexamineze legea de a reduce CAS, el arătând că e posibil să fie gândită o altă măsură prin care cât mai mulţi români să beneficieze de creştere economică.

688 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre cererea lui Băsescu de reexaminare a legii CAS: Poate ne gândim la altă măsură

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Dragnea a evitat, însă, să menţioneze la ce măsuri alternative se referă.

”Cum comentăm noi decizia preşedintelui Băsescu? În niciun modâ, nu e nimic noutate. Reducerea CAS e o măsură foarte bună atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru angajaţi, aducea avantaje angajatorilor, pentru că le crea posibilitatea şi îi stimula să creeze noi locuri de muncă, iar pentru angajaţi era mai bine pentru că aveau mai mulţi bani, adică plăteau mai puţin”, a spus Dragnea.

Dragnea a subliniat că există susţinere financiară sustenabilă pentru introducerea acestei măsuri de la 1 octombrie şi a susţinut că preşedintele Băsescu a retrimis legea în Parlament pentru că a considerat că ar avea efecte electorale favorabile PSD.

”Probabil că domnul Traian Băsescu s-a gândit că ar putea avea efecte electorale bune pentru noi, probabil, şi din acest motiv a decis să o retrimită la Parlament”, a spus Dragnea.

El a precizat că nu a existat timpul necesar ca în PSD să se discute despre procedura de urmat în acest caz.

”O să anlizăm cu multă seriozitate. Acuma dacă CAS a fost întors, să vedem, şi nu mai putem face acum, poate ne gândim la altă măsură, pentru că este vorba de un lucru important pe care premierul l-a spus în mai multe rânduri: fiind o perioadă de creştere economică pentru România, intenţia noastră e ca de această creştere economică să beneficieze cât mai mulţi români”, a precizat Dragnea.

Întrebat ce măsuri are în vedere, Dragnea a răspuns: ”Nu ştiu, ne gândim. Nu am spus ceva anume, dar decizia primului-ministru este foarte fermă, este în concepţia lui şi în concepţia partidului nostru: creşterea economică tot timpul e bine să se întoarcă, cel puţin o parte din ea, la cei mulţi”.

Preşedintele Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea CAS, "din punct de vedere al oportunităţii".

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat, miercuri, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici