Dragnea, despre Dăncilă: Acum e mai stăpână pe Guvern. Nu am mai discutat mult în ultimele luni/ Ce spune despre prezidenţiale

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, joi seară, că nu a mai discutat aşa de mult cu premierul Viorica Dăncilă în ultimele luni, precizând că aceasta a devenit în ultima perioadă mai stăpână pe Guvern. "Nu vreau să facem pereche Dăncilă-Toader", a spus Dragnea.

1126 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre Dăncilă: Acum e mai stăpână pe Guvern. Nu am mai discutat mult în ultimele luni/ Ce spune despre prezidenţiale

Dragnea, despre Dăncilă: Acum e mai stăpână pe Guvern. Nu am mai discutat mult în ultimele luni

"Acum e mai stăpână pe Guvern. Era în primele zile într-o funcţie nouă. Nu am mai discutat mult în ultimele luni. A început să se implice mai mult în activitatea Guvernului. De la 1 ianuarie nici nu mai e acelaşi timp disponibil de discuţii, dar relaţia e bună şi nu vreau să facem pereche doamna Dăncilă cu domnul Toader, pereche politică vreau să spun", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a precizat că nu vede de ce s-ar putea pune problema unui al patrulea premier.

Dragnea, despre prezidenţiale: Luăm decizia după europarlamentare. Iohannis nu e greu de bătut

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seară, referitor la o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale, că o decizie în acest sens va fi luată după alegerile europarlamentare, precizând însă că preşedintele Klaus Iohannis nu e greu de bătut.

 

"Bănuiesc că sunt mulţi şi la noi pregătiţi să candideze şi sumt mulţi care şi-ar dori. O să luăm decizia după europarlamentare. Am fost întrebat şi eu – candidaţi, nu candidaţi. O să decidem după europarlamentare. Indiferent, Iohannis are o singură obsesie - ori să intru la puşcărie Mie nu mi-e frică de Iohannis. Eu aşa ştiu şi nu ştiu de acum (îi e frică de o candidatură a lui Dragnea – n.r.). Iohannis nu e greu de bătut pentru că nu a făcut nimic 4 ani şi jumătate. Nu a făcut decât rău. Blocaje şi blocaje. Am citit pe undeva că pe Facebook a început să i se spună Blocanis. O să rămână cu referendumul ăsta inutil", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă regretă că PSD nu l-a suspendat pe Klaus Iohannis până acum, liderul PSD a precizat că şeful statului nu era de suspendat. "Pe de altă parte, colegii de la ALDE nu au fost niciodată de acord cu această chestiune. Era o chestiune de aritmetică. Noi am mai spus de asta, dar nu ieşea. Nu aveam majoritate", a completat Dragnea.

Preşedintele PSD a menţionat însă că relaţia cu formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu este una bună, recunoscând că au existat tensiuni.

"Mi-aduc aminte de întâlnirea cu colegii de la ALDE şi discutam despre OUG 114, ordonanţă care are prevederi foarte, foarte bune. Era atmosfera foarte bună şi ne uitam pe ştiri tensiuni în coaliţie. Se ceartă Dragnea cu Tăriceanu. Eu îi înţeleg pe colegii din presă că în lipsă de altceva dau, că se ceartă ăia. Domnule, sunaţi-ne şi întrebaţi-ne. Nu, nu sunt tensiuni în coaliţie şi nu au fost. Şi în 2016, 2017, 2018 am funcţionat bine. Ultimii ani nu au fost uşori, cu multe tensiuni, presiuni, provocări. Contribuţia ALDE e esenţială. Repet cu perioadă tensionată", a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că e pregătit să îşi asume candidatura la alegerile prezidenţiale, după ce o să vadă datele din sondaje. El a afirmat că a discutat în cadrul coaliţiei şi anunţul despre o eventuală candidatură îl va face după europarlamentare.

Dragnea, despre remaniere: Mă aştept ca Iohannis să înceapă iar un circ, unde el să fie circarul şef

 

Liviu Dragnea a declarat că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să înceapă iar circul, atunci când Rovana Plumb şi Natalia Intotero vor fi remaniate de la portofoliile Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

„O să înceapă iar un circ în care el o să fie circarul şef. O să mergem cu interimari din interiorul Guvernului. Asta este. Ştiţi cum e – de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Ce să-i ceri? Ăsta este materialul”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară, la Antena 3, întrebat dacă nu acceptă Klaus Iohannis demisiile celor două.

Liderul PSD a precizat că nu au fost încă discuţii legate de remaniere, însă vor fi la prima şedinţa a Comitetului Executiv al partidului.

„Nu, nu s-a discutat. O să discutăm la primul CEx. Eu am spus că nu vreau să meargă în campanie electorală din postura de ministru, pentru că nu e corect. Să foloseşti telefonul, maşina de serviciu în campanie electorală. Dacă o să apară discuţie despre alticineva (remanierea altcuiva), tot ce e posibil, dar eu nu ştiu şi nici nu am discutat cu altcineva despre asta”, a completat Dragnea.

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb deschide lista candidaţilor PSD la europarlamentare. Printre candidaţi se numără şi Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici