Dragnea: Discuţia despre remaniere este un teatru ieftin, un simplu joc politic, plin de cinism

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la RFI România, că discuţia despre remaniere este "un teatru ieftin", un simplu joc politic, "plin de cinism", el susţinând că după 1 septembrie Cabinetul Boc trebuie să cadă.

18 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Discuţia despre remaniere este un teatru ieftin, un simplu joc politic, plin de cinism

Dragnea: Discuţia despre remaniere este un teatru ieftin, un simplu joc politic, plin de cinism (Imagine: Zoltan Kiraly/Mediafax Foto)

Ce ar trebui să se întâmple după 1 septembrie, în opinia sa, Dragnea a răspuns la RFI: "Să cadă Guvernul. Boc, echipa guvernamentală şi toţi cei de la PDL să plece acasă, pentru că nu-mi dau seama exact cât îi mai poate suporta România şi nu vorbesc neapărat de români, pentru că românii se arată în toate cercetările sociologice că nu-i mai suportă".

Chestionat asupra miniştrilor care ar trebui schimbaţi, secretarul general al PSD a susţinut că "discuţia despre remaniere este un teatru ieftin", care pe social-democraţi nu îi păcăleşte. "Este un joc politic prin care, probabil, Traian Băsescu şi alţii de lângă el cred că mai păcălesc cetăţenii. Hai să mai schimbăm trei-patru miniştri, mai deschidem nişte supape, spunem că din cauza lor România a ajuns în halul ăsta şi venim cu altcineva. Cine... să schimbe, pe unul mai rău, cu unul şi mai rău sau pe nimeni cu nimeni... Noi n-avem niciun fel de nu neapărat încredere în această remaniere, dar credem că e un simplu joc politic, plin de cinism".

Totodată, Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa ca mai mulţi parlamentari din arcul puterii actuale "să se trezească şi să susţină moţiunea de cenzură, pentru că de fapt susţin populaţia României".

El a mai susţinut că mai mulţi parlamentari de la PDL şi nu numai au spus şi spun în continuare că se gândesc serios să voteze moţiunea de cenzură, pentru că ei au o problemă când merg acasă, în colegiu, le este din ce în ce mai greu să suporte reproşurile violente ale cetăţenilor, îndreptăţite, pentru nişte fapte pe care nu ei le-au generat. "Oamenii nu mai vor să deconteze un rău făcut de altul", a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă ar accepta PSD varianta unui premier technocrat, aşa cum vor liberalii, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu, cred că acum este nevoie de o asumare politică serioasă, e nevoie de un om puternic, care să pună rânduială în ţară. Noi credem că varianta de prim-ministru este cea de prim-ministru politic şi vrem să fie de la PSD".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici