Dragnea: Ilie Sârbu, un om politic de anvergură, nu am avut o discuţie în care să spună că pleacă

Preşedintele interimar PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că Ilie Sârbu este un om politic de anvergură, a ajutat foarte mult partidul şi acesta nu i-a spus că vrea să plece din partid sau de la conducerea grupului senatorilor PSD, adăugând că nu are o listă neagră cu membri ai partidului.

126 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Ilie Sârbu, un om politic de anvergură, nu am avut o discuţie în care să spună că pleacă

Dragnea: Ilie Sârbu, un om politic de anvergură, nu am avut o discuţie în care să spună că pleacă (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Ilie Sârbu vrea să plece din partid, Dragnea a spus: "Oamenii mei sunt toţi membrii de partid. Am mai auzit informaţii, nu ştiu pe ce site, că eu am făcut o listă neagră. Nu există aşa ceva".

Dragnea a susţinut că Sârbu este un om politic de anvergură, care a ajutat mult partidul, însă acesta nu i-a spus că ar vrea să plece.

"Ilie Sârbu este un om politic de anvergură, are experienţă, a ajutat foarte mult partidul, eu nu am avut o discuţie cu dumnealui în care să spună, în afară de ceea ce a apărut pe surse, că vrea să plece din partid sau din Senat, ceva de genul acesta", a adăugat Dragnea.

Ilie Sârbu ar urma să se retragă de la şefia grupului PSD din Senat, o decizie urmând a fi luată în cadrul şedinţei parlamentarilor social-democraţi la care va participa şi preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, şi care este programată pentru duminică, au precizat marţi surse din PSD.

Potrivit surselor citate, în partid au existat discuţii informale cu privire la intenţia lui Ilie Sârbu de a se retrage din funcţia de lider al grupului PSD din Senat. În cadrul aceloraşi discuţii au fost avansate şi propuneri pentru înlocuirea lui Sârbu, printre candidaţii cu şanse figurând Mihai Fifor, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie.

Fifor a fost propus şi pentru postul de ministru al Transporturilor, în locul demisionarului Ioan Rus, însă nominalizarea sa a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, în iulie.

Printre propunerile avansate de social-democraţi mai figurează Constantin Mitu, preşedinte al Comisiei de muncă, dar şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Un alt nume luat în calcul a fost cel al lui Ioan Chelaru, care însă va râmâne, cel mai probabil, vicepreşedinte al Senatului. Surse din PSD susţin că şi senatorul Nicoale Şerban ar fi vrut să îşi depună candidatura pentru şefia grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici