Dragnea: În 2013 nu continuăm lucrările la sălile de sport sau bazinele de înot în zona rurală

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că sunt peste 3.200 de şantiere deschise nefinalizate, care necesită 4 miliarde de lei, dar în 2013 nu vor fi continuate lucrările la sălile de sport sau bazinele de înot din zona rurală şi nu va mai fi deschis niciun şantier nou.

262 afișări
Imaginea articolului Dragnea: În 2013 nu continuăm lucrările la sălile de sport sau bazinele de înot în zona rurală

Dragnea: În 2013 nu continuăm lucrările la sălile de sport sau bazinele de înot în zona rurală (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Din păcate, sunt peste 3.200 de şantiere deschise în România referitoare la alimentarea cu apă, canalizări, drumuri judeţene, locuinţe, săli de sport, bazine de sport, cămine culturale. Suma necesară finalizării acestor investiţii este de peste 4 miliarde de lei. Este nevoie de o prioritizare a investiţiilor", a spus Dragnea, după audierea sa în Comisiile parlamentare de administraţie pe tema bugetului.

Dragnea a arătat că a căzut de acord cu prim-ministrul şi cu finanţatorii internaţionali să nu mai deschidă niciun şantier nou din această categorie de lucrări pentru că în fiecare an au început lucrări şi s-a ajuns la "un număr foarte mare, care nu mai poate fi susţinut".

El a adăugat că nu vor fi continuate în 2013 lucrările începute la săli de sport sau bazine de înot din zona rurală. El a spus că vor fi finanţate doar 2-3 obiective foarte mari, aproape finalizate, cum este sala de sport din Ploieşti.

Dragnea a mai spus că eventual va începe şi studiul de fezabilitate pentru sala necesară lotului naţional de gimnastică şi vor continua lucrările de alimentare cu apă, canalizările, drumurile, locuinţe, cămine culturale.

"În prezent avem 576 milioane de lei prevăzute pentru şantierele deschise", a arătat el.

Dragnea a spus că abia în 2014 ar putea fi deschise alte şantiere.

În legătură cu reabilitarea termincă a blocurilor, Dragnea a precizat că aceasta va fi la un nivel mai scăzut decât anul trecut pentru că nu sunt sume mari alocate, în general, pentru tot ministerul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici