Ecaterina Andronescu, despre votul în cazul lui Corlăţean: Nu mă pronunţ în necunoştinţă de cauză

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu declară că va decide cum va vota în cazul lui Titus Corlăţean abia după ce va vedea raportul Comisiei juridice, iar până atunci nu se pronunţă "în necunoştinţă de cauză", transmite corespondentul MEDIAFAX.

297 afișări
Imaginea articolului  Ecaterina Andronescu, despre votul în cazul lui Corlăţean: Nu mă pronunţ în necunoştinţă de cauză

Ecaterina Andronescu, despre votul în cazul lui Corlăţean: Nu mă pronunţ în necunoştinţă de cauză

Întrebată, vineri, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cum va vota în cazul cererii DNA de începere a urmăririi penale faţă de fostul ministru de Exerne Titus Corlăţean, Andronescu a răspuns că raportul Comisiei juridice ”joacă un rol important asupra votului pe care îl dau senatorii sau depuraţii”.

”Procedura parlamentară în cazuri similare este următoarea: la Comisia juridică merg documentele care vin de la instituţia care cere ridicarea imunităţii, în cazul acesta Direcţia Naţională Anticorupţie. În comisia juridică sunt numai oameni de specialitate, adică sunt jurişti care citesc documentele şi vin în faţa plenului cu un raport. Raportul acela face afirmaţii în legătură cu ceea ce s-a scris în documente şi de regulă acel raport joacă un rol important asupra votului pe care îl dau senatorii sau deputaţii, depinde de la caz, la caz. De aceea eu în general nu mă pronunţ în necunoştinţă de cauză”, a spus Andronescu.

Întrebată dacă se va pronunţa abia după ce va vedea raportul, Andronescu a răspuns: ”De acord! Da”.

Ecaterina Andronescu a participat, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la lansarea unui proiect care vizează promovarea scriitorilor autohtoni.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe, pentru fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia ministerială.

Senatul a amânat discutarea solicitării DNA deoarece şedinţa de marţi a Biroului Permanent nu a întrunit numărul necesar de membri prezenţi, motivul invocat fiind acela că mulţi aleşi sunt plecaţi în campanie electorală. O nouă reuniune a Biroului Permanent a fost convocată luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici