Gorghiu: Nu am convingerea că Senatul se va mobliza pentru cererea DNA privindu-l pe Corlăţean

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că are convingerea că Senatul, condus de Călin Popescu Tăriceanu, nu se va mobiliza pentru a vota cererea DNA privind votul din diaspora, afirmând că nu are o problemă cu Titus Corlăţean, ci cu cei care ''nu au priceput că au făcut un real abuz''.

170 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Nu am convingerea că Senatul se va mobliza pentru cererea DNA privindu-l pe Corlăţean

Gorghiu: Nu am convingerea că Senatul se va mobliza pentru cererea DNA privindu-l pe Corlăţean

''Eu nu am convingerea că Senatul României, condus de Călin Popescu Tăriceanu, se va mobiliza pentru a da acest vot în favoarea urmăririi penale. S-au mai întâmplat cazuri cu susţinerea PSD şi ALDE să nu înceapă urmărirea penală în cazul unor miniştri'', a susţinut Alina Gorghiu.

Ea a afirmat că respingerea solicitării DNA ar sfida milioane de români care au crezut în ideea de drept de vot şi în exercitarea acestuia.

Copreşedintele PNL a criticat poziţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea privind ancheta în cazul votului din diaspora.

''M-a surprins că domnul Dragnea ieşind la declaraţii, în loc să stea cu capul în pământ şi să înceapă prin a-şi cere scuze celor care nu au putut să voteze în 2014, au stat ore întregi la cozi (…) în condiţii nefavorabile, era cu zâmbetul pe buze, încercâd să îl scuze pe domnul Corlăţean'', a mai spus Gorghiu.

Ea susţinut că nu are o problemă cu Titus Corlăţean, ci cu cei care nu au înţeles că au făcut un ''real abuz'', afirmând că se aşteaptă ca acest abuz să continue, la Senat, prin blocarea votului pentru începerea urmăririi penale.

''Nu am o problemă cu domnul Corlăţean, am o problemă cu cei care nici în ceasul al douăsprezecelea nu au priceput că ceea ce au făcut a fost un real abuz şi mă aştept ca acest abuz să continue la Senat prin blocarea votului pentru începerea urmăririi penale'', a conchis Gorghiu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, întrebat fiind de solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de urmărire penală a fostului ministru de Externe, Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora, că "DNA nu s-a documentat suficient de bine".

''Domnul Corlăţean este acuzat că, prin acţiunile sale, a creat foloase necuvenite probabil că domnului Ponta. Eu cred că, prin modul în care DNA-ul pune problema, nu cred că s-au documentat suficient de bine, dacă e vorba de foloase necuvenite, cred că mai degrabă a profitat Iohannis, că parcă Iohannis a câştigat alegerile, nu Ponta, dar în fine. O să văd solicitarea", a afirmat preşedintele Senatului, la Târgu Jiu.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că membrii Biroului Permanent al Senatului sunt plecaţi în campanie electorală, astfel că nu e stabilit încă la ce dată va fi luată în discuţie cererea DNA.

"Avem două variante: fie în cursul acestei săptămâni, mâine, să vedem dacă pot să se mobilizeze şi să facem o şedinţă de Birou Permanent pentru a demara procedurile. Dacă acest lucru nu este posibil în timpul săptămânii, atunci cel mai târziu săptămâna viitoare. Aştept de la colegii mei, sunt încă 12 colegi în Biroul Permanent în afară de mine, trebuie să aştept punctul lor de vedere şi răspunsul lor cu privire la această solicitare'', a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici