Şedinţa conducerii Senatului pe tema solicitării DNA în cazul Corlăţean, amânată din lipsă de cvorum

Senatul amână discutarea solicitării DNA primită pe numele fostului ministru de Externe Titus Corlăţean, deoarece şedinţa de marţi a Biroului Permanent nu a întrunit numărul necesar de membri prezenţi, motivul invocat fiind acela că mulţi aleşi sunt plecaţi în campanie electorală.

155 afișări
Imaginea articolului Şedinţa conducerii Senatului pe tema solicitării DNA în cazul Corlăţean, amânată din lipsă de cvorum

Şedinţa conducerii Senatului pe tema solicitării DNA în cazul Corlăţean, amânată din lipsă de cvorum (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

"Biroul Permanent s-a întrunit fără să fie cvorum. Am fost şase membri ai BP prezenţi, iar cvorumul e de minim şapte. Am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11, cu speranţa că cei care sunt în teritoriu vor putea să vină. Faptul că s-a făcut covocarea de pe o zi pe alta probabil că le-a creat unor colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astăzi să facem şedinţa şi să o pot prezida, dar din păcate nu e suficient", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că au lipsit senatori de la toate partidele.

"Datoria mea este să convoc şedinţa. Nu pot să citesc gândurile membrilor BP", a adăugat Tăriceanu.

El a mai spus că Biroul Permanent a primit o scrisoare din partea preşedintelui Comisiei juridice care propunea un calendar, dar acesta nu poate fi luat în consideraţie dacă nu este aprobat de BP.

"Procedural preşedintele comsiei a făcut exact aceleaşi propuneri pe care le face de obicei. O să vedem. Când vom analiza scrisoarea, atunci o să vă pot continua", a conchis şeful Senatului.

Procurorii DNA au cerut, luni, Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale faţă de Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora.

"În contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlăţean Titus, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetăţeni români care şi-au putut exercita dreptul de vot în străinătate", a precizat DNA într-un comunicat de presă.

Urmarea limitării accesului la secţiile de votare din străinătate a avut drept consecinţă creşterea procentajului total de voturi favorabile obţinute de candidatul susţinut de partidul din care făcea parte, "în condiţiile în care comportamentul electoral al cetăţenilor români din străinătate, în mare parte, era defavorabil candidatului respectiv", au explicat procurorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici