Elena Udrea va fi dusă joi, împotriva voinţei sale, la spital pentru control ginecologic. Reacţia Poliţiei Capitalei

Elena Udrea va fi dusă joi dimineaţa, "împotriva voinţei sale", la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic, deşi a declarat că nu vrea să facă acest control, pentru a-şi exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la spital, scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea, pe Facebook.

13046 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea va fi dusă joi, împotriva voinţei sale, la spital pentru control ginecologic. Reacţia Poliţiei Capitalei

Elena Udrea va fi dusă joi, împotriva voinţei sale, la spital pentru control ginecologic - Facebook

UPDATE: Poliţia Capitalei: Elena Udrea nu va fi dusă la spital, dacă refuză controlul ginecologic

Elena Udrea nu va fi dusă la spital pentru controlul ginecologic, de care beneficiază conform legislaţiei privind măsurile privative de libertate, dacă refuză această examinare, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei.

"În conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele încarcerate beneficiază de asistenţă medicală. Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar în situaţia în care persoana refuză examinarea, aceasta nu va fi efectuată (refuzul se consemnează în scris)", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Astfel, dacă este consemnat refuzul persoanei private de liberate de a fi examinată, aceasta nu mai este dusă la spital din unitatea de detenţie.

"Mâine dimineaţă, la ora 10, împotriva voinţei sale, Elena Udrea va fi dusă la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Deşi a declarat că nu vrea să facă acest control, va fi totuşi dusă în cătuşe pentru a-şi exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la spital!", se arată într-un mesaj scris de echipa de comunicare a Elenei Udrea, pe Facebook.

Echipa de comunicare întreabă retoric ce regulament inept poate obliga femeile la o aşa situaţie umilitoare şi de ce, pe lângă jena de a se trezi în faţa ginecologului în cătuşe, este nevoie să fie cheltuiţi atâţia bani cu plimbatul cu duba până la spital şi înapoi, atâta timp cât îşi pot exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la arest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici