Emil Boc s-a întâlnit cu o delegaţie a protestatarilor de la Timişoara

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, vineri, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, cu o delegaţie a sindicaliştilor care au protestat în faţa clădirii unde are loc o convenţie a PDL, liderii sindicali afirmând, la finalul întrunirii, că şi-au expus problemele, fără ca Boc să facă promisiuni.

1089 afișări
Imaginea articolului Emil Boc s-a întâlnit cu o delegaţie a protestatarilor de la Timişoara

Emil Boc s-a întâlnit cu o delegaţie a protestatarilor de la Timişoara (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Liderul CNSLR Frăţia Timiş, Adrian Negoiţă, a declarat că premierul Emil Boc a invitat o delegaţie a protestatarilor la discuţii, din aceasta făcând parte el şi liderii sindicatelor Sanitas şi "Spiru Haret" din judeţ, cei trei expunând, pe rând, "probleme punctuale" cu care se confruntă în judeţul Timiş din cauza reducerilor bugetare.

"Fiecare dintre noi şi-a expus problemele punctuale cu care se confruntă în judeţ. Cel de la învăţământ i-a spus despre problemele din învăţământ, cel de la sănătate despre problemele din spitale. Eu i-am spus că înţelegem că e criză, dar nu înţelegem de ce se cheltuie haotic pe unele investiţii fără rost", a spus Negoiţă.

El a afirmat că premierul s-a ferit să facă promisiuni, însă a afirmat că va da dispoziţie în Guvern pentru a se purta un "dialog mai real" şi cu sindicatele.

Potrivit sursei citate, discuţiile au durat aproximativ o jumătate de oră.

Aproximativ 200 de persoane, membre ale unor sindicate, precum şi lideri ai PSD Timiş, au protestat, vineri, în faţa Centrului Regional de Afaceri Timişoara, unde se desfăşoară o convenţie a PDL la care participă şi premierul Emil Boc, protestatarii scandând "Jos Guvernul Boc".

Printre cei 200 de protestatari se aflau membri ai CNSLR Frăţia, pensionari şi lideri ai PSD Timiş, aceştia având pancarte pe care scria "Corupţie generalizată", "Şomaj în masă", "Salarii scăzute".

Aceştia au fluierat, au suflat în trompete şi au scandat "Jos Guvernul Boc".

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, participă, împreună cu alţi membri PDL ai Cabinetului, la congresul de alegere a conducerii Comisiei naţionale a PDL pentru infrastructură, energie şi mediu şi la o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL, unde sunt aproximativ 1.300 de democrat-liberali.

Potrivit organizatorilor, la acest eveniment, care a început la ora 10.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara (CRAFT), mai participă, printre alţii, Elena Udrea, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde, Ioan Oltean, Traian Igaş, Mircea Toader, Gheorghe Ialomiţianu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme şi Sulfina Barbu.

De asemenea, în cursul după-amiezii de vineri, la CRAFT va avea loc şi o şedinţă a Comitetului de Conducere Judeţean al PDL Timiş.

De la ora 13.00, tot la CRAFT va avea loc o dezbatere cu tema "Regionalizare, reforma statului şi măsuri de relansare economică", eveniment la care vor participa preşedintele PDL Emil Boc şi alţi 450 de invitaţi: oameni de afaceri, miniştri ai PDL şi membri din conducerea centrală a partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici