Eugen Nicolicea: "Comisia juridică din Cameră se reorganizează în trei subcomisii, pentru eficienţă"

Comisia juridică a Camerei se reorganizează în trei comisii, fiecare condusă de câte un vicepreşedinte, urmând a se lucra pe subcomisii iar votul să fie dat în plenul comisiei, aceste modificări având ca scop eficientizarea activităţii, a precizat, miercuri, preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea.

788 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolicea: "Comisia juridică din Cameră se reorganizează în trei subcomisii, pentru eficienţă"

Eugen Nicolicea: "Comisia juridică din Cameră se reorganizează în trei subcomisii, pentru eficienţă" (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Vom face o reorganizare cu trei subcomisii. Câte un vicepreşedinte conduce o subcomisie. Câte un deputat va fi raportor la fiecare lege. Se lucrează pe subcomisii şi, după aceea, se dă un vot în plenul reunit al comisiei. Prin asta o să fim mai eficienţi", a precizat Nicolicea, miercuri, în şedinţa Comisiei juridice.

El a arătat că nu vor mai fi admise introduceri pe ordinea de zi, decât cu "mari excepţii", dacă nu se respectă termenele regulamentare.

"În plus de asta, evident dacă avem raportori la o anumită lege, nimeni nu mai poate să spună că nu ştie despre ce este vorba. Deci, respectăm regulamentul cu organizarea noastră în aşa fel încât toată lumea să se încadreze, să ştie despre ce este vorba şi să fim şi eficienţi în sensul de rapiditate", a menţionat deputatul PSD.

El a mai spus că vicepreşedintele conduce şedinţa subcomisiei şi are grijă să respecte procedurile şi a subliniat faptul că "despre o anumită lege vorbeşte deputatul raportor, nu vicepreşedintele".

„Deci cam cum este judecătorul în Statele Unite, el nu dă verdicte, dă juriul, dar el se obligă să respecte regulile, cam asta face vicepreşedintele. Acolo unde vor exista divergenţe, acelea se discută în plenul comisiei. Cred că este mulţumitoare această organizare", a spus Nicolicea.

El a insistat asupra respectării termenelor.

"V-am spus că nu mai acceptăm încălcarea de termene, deci toţi colegii trebuie să primească materialele cu 24 de ore înainte. Ce nu se încadrează în termenul ăsta, se va discuta săptămâna viitoare că nu crapă nimeni dacă respectăm termenele. Mici excepţii se pot face în situaţii extraordinare. În rest nu e nimic urgent să nu aştepte 4 zile, termenele de raport fiind mult mai largi", a conchis Nicolicea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici