Firea: Fac apel la Orban să ia măsuri împotriva lui Buşoi, care a blocat construirea unui spital

Primarul general, Gabriela Firea, îl acuză din nou pe preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, că ar fi dat ordin consilierilor PNL să blocheze construirea Spitalului Metropolitan. Firea face un apel la preşedintele PNL, Ludovic Orban „să ia măsuri împotriva lui Buşoi”.

455 afișări
Imaginea articolului Firea: Fac apel la Orban să ia măsuri împotriva lui Buşoi, care a blocat construirea unui spital

Firea: Fac apel la Orban să ia măsuri împotriva lui Buşoi, care a blocat construirea unui spital

„În sedinţa Consiuliului General a fost respins un proiect care este vital pentru bucureşteni, respectiv construierea Spitalului Metropolitan(...) Secţiile din spitalele bucureştene sunt aglomerate, iar acest spital este absolut necesar, modern, cu circuite bine gândite de la început. Am găsit o locaţie foarte bună, în nordul Capitalei, aproape de autostradă, aproape de aeroport, de staţiile de metrou şi de alte utilităţi. De asemenea, lângă spital va fi construită Universitatea de Medicină şi Farmacie, precum şi un campus pentru studenţi. Este un cluster medical şi este nevoie de un teren mai mare. Este vorba de 10 hectare, dintre care jumătate din teren este în proprietatea Primăriei Capitalei, iar cealaltă jumătate este deţinută de Guvern şi le vom primi în perioada următoare. (...) Din nefericire, legiuitorul prevede ca pentru asfel de transferuri să fie nevoie de două treimi, iar PSD + ALDE are o majoritae simplă”, a declarat, dumincă seară, primarul general, Gabriela Firea, la România TV.

Edilul a amintit faptul că membrii USR şi PNL din Consiliu General s-au abţinut şi nu au votat trecerea unui teren din administrarea RATB în cea a Primăriei Capitalei, astfel că proiectul Spitalului Metropolitan este blocat în acest moment.

„Îmi reproşez faptul că nu am anunţat mai deveme bucureştenii de faptul că am auzit că USR şi PNL nu vor să suţină acest proiect, dar am crezut până în ultima clipă că sunt doar informaţii reziduale. Ar fi fost bine să anunţ bucureştenii şi să-i invit în şedinţa Consiliului General, iar USR şi PNL să explice cum blochează construcţia unui spital. Nu m-am aşteptat că domnul Buşoi, care este europarlamentar şi medic să dea ordin consilierilor PNL să nu voteaze acest proiect, cu ameninţarea că vor fi excluşi. Mi se pare o crimă (...) Fac apel la preşedintele PNL, Ludovic Orban să ia măsuri împotriva preşedintelui PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care a blocat un proiect important şi se face responsabil pentru blocarea acestui proiect. (...) Nu mă voi lăsa”, a mai precizat Gabriela Firea.

La ultima şedinţă a CGMB, un proiect de pe ordinea pe zi care prevedea trecerea unui teren de la RATB direct în administrarea PMB, a picat, fiind votat doar de către consilierii PSD, ALDE şi PMP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici