Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier în ziua în care Parlamentul trebuia să învestească Guvernul: „Preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru”

  • Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înaintea începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00.
  • Klaus Iohannis a luat act de decizie şi va susţine o declaraţie de presă joi.
  • Cîţu şi-a justificat decizia pe Facebook, subliniind că „preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru”.
11218 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier în ziua în care Parlamentul trebuia să învestească Guvernul: „Preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru”

Cîţu îşi depune mandatul de premier în ziua în care Parlamentul trebuia să învestească Guvernul

„Domnul Florin Vasile Cîţu şi-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie şi urmează să facă o declaraţie de presă în cursul acestei seri”, a transmis Administraţia Prezidenţială, joi.

Astfel, deocamdată Ludovic Orban rămâne premier interimar.

Camera Deputaţilor şi Senatul aveau programat de la ora 16.00 un plen reunit pentru a votat învestirea Guvernului Cîţu.

Cîţu se justifică pe Facebook: Preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru

Florin Cîţu susţine, pe Facebook, că a luat decizia de a-şi depune mandatul „cu responsabilitate, transparenţă şi profesionalism”, subliniind că „preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru”.

„Un mesaj important pentru români. Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemant Preşedintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid şi înţeleg să fiu alături de partid şi de Preşedintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Preşedintele partidului trebuie să fie şi Prim-Ministru.

Decizia Preşedintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcţia de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluţie agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi. Cu responsabilitate, transparenţă şi profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluţia situaţiei prin care trece România astăzi. Rămân la finanţe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează. Mulţumesc pentru încredere şi susţinere”, scrie joi pe Facebook Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici