Flutur: Dovada că PSD a pregătit huiduielile de la Iaşi este că Nichita a citit apelul la calm

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur susţine că huiduielile care au fost la Iaşi cu ocazia manifestărilor legate de Ziua Unirii Principatelor au reprezentat un moment pregătit de opoziţie, dovada fiind că Gheorghe Nichita a citit apelul la calm pe care l-a făcut către mulţime.

23 afișări
Imaginea articolului Flutur: Dovada că PSD a pregătit huiduielile de la Iaşi este că Nichita a citit apelul la calm

Flutur: Dovada că PSD a pregătit huiduielile de la Iaşi este că Nichita a citit apelul la calm (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Huiduielile de la Iaşi au fost pregătite de opoziţie dinainte", a declarat Flutur pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a arătat că acest fapt este dovedit de faptul că apelul primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost citit.

"Eram lângă el. Nichita şi-a citit tot discursul de pe nişte foi. În discursul scris era şi apelul să nu se huiduiască. De unde ştia că se va huidui?", s-a întrebat Flutur.

El consideră că faptul că Nichita a citit apelul la calm este proba organizării huiduielilor de către PSD.

"Era o regie pregătită", a spus Flutur.

Liderul PDL a mai susţinut că este pentru prima dată de după Revoluţie când la manifestările dedicate Zilei Unirii de la Iaşi se modifică o cutumă de organizare.

El a spus că această cutumă era ca în preajma statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza să fie lăsate spaţii libere pentru depunerea de coroane de flori, iar în acest an, cu sprijinul primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita (PSD), un grup de membri PSD şi PNL au încălcat această cutumă şi s-au poziţionat lângă statuie.

Flutur a mai spus că este regretabil că s-a huiduit şi în timpul slujbei religioase şi în timpul discursului mitropolitului.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni dimineaţă, la manifestările organizate la Iaşi de Ziua Unirii Principatelor, el fiind huiduit puternic şi fluierat de mulţime încă de când şi-a făcut apariţia în Piaţa Unirii, atât în momentul în care i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi pe parcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici