Flutur: Raportul MCV e negativ pentru România. Monitorizarea CE poate fi oprită când vor fi înlăturate cauzele

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, referindu-se la opinia lui Crin Antonescu potrivit căreia monitorizarea Comisiei Europene prin MCV ar trebui să se încheie la sfârşitul anului, că raportul este negativ pentru România şi că pentru fixarea unui termen trebuie "umblat la cauze".

1234 afișări
Imaginea articolului Flutur: Raportul MCV e negativ pentru România. Monitorizarea CE poate fi oprită când vor fi înlăturate cauzele

Flutur: Raportul MCV e negativ pentru România. Monitorizarea CE poate fi oprită când vor fi înlăturate cauzele (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, consideră că opinia preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, legată de faptul că monitorizarea Comisiei Europene prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) ar trebui să se încheie la sfârşitul anului, trebuie să se bazeze pe un set de măsuri concrete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Flutur a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Galaţi, că raportul este unul negativ pentru că au existat cauze şi că, până când aceste cauze nu vor fi înlăturate, monitorizarea nu poate fi oprităX.

"Ca să poţi să fixezi un termen trebuie să umbli la cauze. MCV este negativ pentru România şi există nişte cauze pentru asta. Dacă domnul Antonescu are soluţii ar trebui să ni le spună. Cauzele sunt în majoritatea parlamentară legat de blocarea ridicării de imunităţi, atitudinea faţă de justiţie a unora de la putere, care critică în fiecare zi instituţii ca CSM, ANI etc. Dacă domnia sa a fixat un termen pentru sfârşitul anului (n.r. - de încetare a monitorizării României), aşteptăm ca zilele următoare să vedem că se manifestă în această direcţie", a afirmat Flutur.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că, din punctul său de vedere, închiderea MCV a CE ar putea avea loc la finele lui 2013, după revizuirea Constituţiei, precizând că acest lucru ar trebui să se întâmple doar dacă România îşi îndeplineşte angajamentele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici