Fostul deputat Mihai Bar a demisionat din PSD, după ce a pierdut alegerile la şefia filialei Bihor

Fostul deputat Mihai Bar, care a pierdut, joi seară, alegerile pentru şefia PSD Bihor, a anunţat, vineri, că demisionează din partidul în care a activat timp de 20 de ani.

366 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat Mihai Bar a demisionat din PSD, după ce a pierdut alegerile la şefia filialei Bihor

Fostul deputat Mihai Bar a demisionat din PSD, după ce a pierdut alegerile la şefia filialei Bihor (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Fost preşedintele al Consiliului Judeţean Bihor, Mihai Bar a trimis, vineri după-amiază, un fax la sediul PSD Bihor prin care şi-a anunţat decizia de a părăsi partidul, fără a menţiona şi motivul acestui gest.

Mihai Bar nu a putut fi contactat, pentru a-şi explica decizia, dar informaţia a fost confirmată de preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang.

"Este adevărat, am primit prin fax demisia domnului Mihai Bar, dar nu vreau să mă pronunţ pe marginea acestui act. Dacă domnul Bar îşi va confirma şi personal demisia, nu pot decât să regret că a luat o asemenea decizie", a spus Mang.

Senatorul Ioan Mang, care din 2008 a fost preşedinte interimar al PSD Bihor, a câştigat, joi seară, alegerile pentru şefia organizaţiei judeţene a PSD, în pofida atacurilor contracandidatului său, fostul deputat Mihai Bar, care l-a acuzat de transformarea statutului partidului în "hârtie igienică".

Mang a obţinut 437 de voturi, faţă de cele 171 primite de fostul deputat Mihai Bar.

Vineri la prânz, noul preşedinte al PSD Bihor anunţa, într-o conferinţă de presă, că Bar l-a felicitat încă înainte de a afla oficial rezultatul votului şi spunea că speră ca acesta să îşi găsească un loc în organizaţie, astfel încât să nu se simtă marginalizat.

Mihai Bar a mai pierdut şefia PSD Bihor la finele anilor '90, în faţa fostului prefect Florian Serac, precum şi la începutul anilor 2000, tot în faţa unui fost prefect, Aurel Tărău.

Bar a fost, pe rând, consilier în Consiliul Local Oradea din partea PDSR (1992-1996), preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor (1996-2000), deputat (2000-2004) şi consilier judeţean (din 2004 până în prezent), în alegerile parlamentare din 2008 pierzând la mai puţin de 200 de voturi un mandat de deputat în faţa unui reprezentant al PDL.

Dacă Mihai Bar îşi va menţine demisia, el va fi nevoit, conform legii, să renunţe şi la poziţia de consilier judeţean, urmând să fie înlocuit cu următorul candidat de pe lista PSD Bihor la alegerile locale din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici