Fotografia trucată cu strângerea de mână dintre Obama şi Oprea a ajuns în presa străină / Cele mai amuzante trucaje ale pozei

Fotografia cu strângerea de mână dintre Gabriel Oprea şi fostul preşedinte american Barack Obama, despre care internauţii au spus că este trucată, fiind prezente mai mult elemente care ridică semne de întrebare, a ajuns subiect la Euronews. Jurnaliştii amintesc şi de scandalul doctoratului lui Oprea.

11749 afișări
Imaginea articolului Fotografia trucată cu strângerea de mână dintre Obama şi Oprea a ajuns în presa străină / Cele mai amuzante trucaje ale pozei

Fotografia trucată cu strângerea de mână dintre Obama şi Oprea a ajuns în presa străină / Cele mai amuzante trucaje ale pozei

Fostul vicepremier al României a trucat o fotografie cu o strângere de mână cu Barack Obama, care nu a fost niciodată surprinsă de cameră, notează Euronews.

Publicaţia menţionează că în postarea de pe Facebook, care însoţeşte poza, Oprea vorbeşte despre eforturile pe care le-a făcut în mandatul său pentru întărirea relaţiilor cu Statele Unite.

"Aceasta nu ar fi o problemă, dar aceeaşi fotografie, făcută de ambasada României în SUA, conţine o diferenţă notabilă. În fotografia oficială este Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, cel care dă mâna cu Obama, şi nu Gabriel Oprea", se arată pe Euronews.

Utilizatorii Facebook s-au grăbit să arate fake-ul şi au scris despre poziţia nenaturală a lui Gabriel Oprea, expresia facială, pentru că oficialul român nu privea spre Barack Obama, dar şi despre ceasul de pe şemineu, din camera Roosevelt, care are cifre arabe, în timp ce în fotografia lui Oprea ceasul nu are deloc cifre.

Euronews aminteşte şi de scandalul doctoratului plagiat în care a fost implicat Gabriel Oprea.

Întâlnirea dintre Traian Băsescu, Gabriel Oprea şi ministrul de atunci, Bogdan Aurescu, a avut loc în anul 2011, iar Gabriel Oprea a vrut să rememoreze acel moment, postând mai multe fotografii pe Facebook.

Între timp, poza a devenit virală în mediul online, iar internauţii au trucat-o atfel încât Oprea apare fie în pictura lui Michelangelo din Capela Sixtină, fie alături de Hitler sau Elvis.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici