Fritz l-a prezentat pe noul administrator public al Timişoarei, ales din 307 candidaţi

  • Primarul Timişoarei Dominic Fritz l-a prezentat luni pe noul administrator public al oraşului.
  • Matei Creiveanu, fost director al reprezentanţei în România a unei bănci austriece, a fost ales dintre cei 307 candidaţi.
1388 afișări
Imaginea articolului Fritz l-a prezentat pe noul administrator public al Timişoarei, ales din 307 candidaţi

Noul administrator public al Timişoarei, fost director de bancă, ales din 307 candidaţi

Potrivit lui Dominic Fritz, noul administrator public al Timişoarei este economist, a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, are 42 de ani dintre care 18 de experienţă în sistemul financiar-bancar. Din 2014 a fost directorul reprezentanţei din România a băncii de dezvoltare a Landului Niederösterreich, una dintre cele mai vechi şi mai importante bănci din Austria.

„L-am ales pe Matei Creiveanu din 307 persoane care au aplicat într-un proces de selecţie foarte exigent şi îi felicit pe toţi candodaţii. Obiectivul meu a fost să recrutez cel mai bun profesionist din România pentru acest post, indiferent de provenienţa geografică, pentru că Timişoara merită să aibă vârfuri în Primărie. Acest concurs mi-a demonstrat că există oameni etici şi competenţi, realizaţi profesional, dar şi material, care vor să se alăture administraţiei publice şi să reformeze statul. Imboldul lor personal este sentimentul că a venit timpul să se implice pentru România. Şi aşa e şi Matei”, a scris pe Facebook Dominic Fritz.

Potrivit acestuia, noul administrator public a fost timp de 15 ani omul de legătură între administraţia publică şi banca de dezvoltare în care a lucrat şi a iniţiat şi manageriat finanţări municipale de peste 500 de milioane de euro pentru municipii din România precum Oradea, Braşov, Iaşi, Craiova şi oraşe mari din Bulgaria, Serbia sau Cehia şi a asistat municipalităţi din toată Europa Centrală şi de Est în utilizarea fondurilor UE.

Dominic Fritz susţine că i-a dat lui Matei Creiveanu trei ţinte principale: să reducă din cheltuielile de funcţionare, să crească veniturile şi să valorifice patrimoniul, să crească calitatea serviciilor publice de curăţenie, transport în comun, iluminat, spaţii verzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici