Gabriel Oprea confirmă că au existat discuţii în grupul independenţilor privind un nou partid

Liderul grupului independenţilor din Parlament, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că au existat discuţii în cadrul grupului privind crearea unui nou partid, dar a adăugat că priorităţile din prezent sunt adoptarea bugetului şi depăşirea crizei economice.

18 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea confirmă că au existat discuţii în grupul independenţilor privind un nou partid

Liderul grupului independenţilor din Parlament, Gabriel Oprea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Aşa cum am mai afirmat în trecut, în cadrul grupului independenţilor din Parlamentul României au existat discuţii privind aducerea pe scena politică a unei noi formaţiuni politice", a declarat Gabriel Oprea, vineri, pentru MEDIAFAX.

El a adăugat însă că în prezent membrii acestui grup parlamentar consideră prioritare adoptarea bugetului şi ieşirea din criza economică.

"La acest moment, noi, cei care alcătuim acest grup parlamentar, considerăm prioritare adoptarea bugetului de stat pentru anul 2010 şi depăşirea, în cel mai scurt timp, a crizei economice", a spus el.

Senatorii independenţi Liviu Câmpanu, Laurenţiu Chirvăsuţă, Ovidius Mărcuţianu şi Sorin Serioja au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că au existat discuţii în grupul independenţilor pentru înfiinţarea Uniunii pentru Progres, menţionând că şi-ar dori concretizarea proiectului.

Senatorul independent Liviu Câmpanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că, pe termen mediu, este de luat în discuţie un asemenea proiect.

"Dacă vom fi în situaţia să pornim o asemenea construcţie, aş fi onorat să fac parte din cei care pun umărul la acest lucru", a afirmat el.

Câmpanu a subliat, pe de altă parte, că în condiţiile în care se va reuşi să se construiască acest partid parlamentarii independenţi care vor adera la această formaţiune politică vor funcţiona în continuare, potrivit Regulamentului Senatului şi al Camerei Deputaţilor, ca independenţi până la următoarele alegeri legislative.

Un alt senator independent, Laurenţiu Chirvăsuţă, a arătat că acest partid este încă în fază de proiect. "Este doar în fază de proiect politic acest partid şi e prea tardiv să vă pot spune pentru că nici eu nu ştiu aşa multe. Acum a fost problema cu bugetul, cu formarea Guvernului. Nu ne-am intalnit. Nu am discutat, n-am stabilit o linie", a răspuns el.

Senatorul independent Ovidius Mărcuţianu a declarat că discuţiile în legătură cu acest partid au fost făcute în urmă cu o lună. "Au fost discuţii iniţiale, nu am avut timp sa aprofundăm acest subiect în perioada aceasta pentru că au fost alte probleme mai importante", a menţionat parlamentarul.

Mărcuţianu a spus că personal va lua o hotărâre "în funcţie de ce se va discuta şi cum se va discuta" în cadrul grupului senatorilor independenţi.

La rândul său, senatorul independent Sorin Serioja a subliniat că personal crede în această construcţie politică nouă. "Este vorba despre o construcţie politică nouă ştiu, mă bucură şi chiar cred în ea. Mai multe nu vă pot spune", a răspuns el, întrebat dacă va dori să intre în acest partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici