Gândul: UDMR - prefecţi în Covasna, Harghita, Hunedoara, Sălaj, Vaslui; subprefecţi în zece judeţe

UDMR va avea prefecţi şi cinci judeţe, respectiv Covasna, Harghita, Hunedoara, Sălaj, Vaslui, precum şi zece posturi de subprefect, în judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Timiş, Argeş şi Teleorman, scrie "Gândul" în ediţia online.

124 afișări
Imaginea articolului Gândul: UDMR - prefecţi în Covasna, Harghita, Hunedoara, Sălaj, Vaslui; subprefecţi în zece judeţe

Ervin Gyorgy, prefectul judeţului Covasna (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Conform cotidianului citat, după câteva runde "la sânge", negocierile dintre UDMR şi PDL pentru împărţirea posturilor de prefecţi şi subprefecţi s-au încheiat, marţi, cu un veritabil record pentru udemerişti, care şi-au adjudecat nu mai puţin de cinci posturi de prefect şi zece de subprefect.

Astfel, în portofoliul Uniunii au ajuns prefecturile Covasna, Harghita, Hunedoara, Sălaj şi Vaslui, precum şi câte un post de subprefect în judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Timiş, precum şi în "două judeţe din afara graniţelor Ardealului şi Ţinutului Secuiesc, Argeş şi Teleorman", au precizat, pentru "Gândul", Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna, şi deputatul Seres Denes, doi dintre negociatorii UDMR.

"Am cerut şi am obţinut să avem prefecţi şi subprefecţi în acele judeţe în care comunitatea maghiară are o pondere cât de cât semnificativă, măcar de 5% din totalul populaţiei", a explicat, la rândul său, Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, care nu a putut spune însă în ce măsură acest prag de 5% este atins în Vaslui, Argeş sau Teleorman.

Conform cotidianului "Gândul", cele cinci posturi de prefect ale UDMR au fost distribuite astfel: Ervin Gyorgy (Covasna), fost prefect şi actual subprefect; Ladany Laszlo Zsolt (Harghita), actualul subprefect; Vegh Sandor (Sălaj), fost subprefect, actual inspector guvernamental pentru acest judeţ; Dezsi Attila (Hunedoara), actualul subprefect; Szekely Levente (Vaslui), fost deputat UDMR de Galaţi în legislatura 2004-2008, în prezent director adjunct al DSVSA Galaţi.

Confruntaţi cu perspectiva schimbării iminente din funcţie, actualii prefecţi de Covasna şi Harghita au declarat, pentru "Gândul", că nu sunt "deranjaţi câtuşi de puţin".

"Am auzit şi eu că voi fi schimbat, dar deocamdată nu am primit nimic oficial de la Bucureşti. Oricum, eu sunt înalt funcţionar public, aşa că pentru mine treaba e clară, mă duc acolo unde mă trimite Guvernul", a declarat prefectul de Harghita, Constantin Strujan, care a ţinut să adauge: "Dacă voi fi întrebat, voi opta pentru o rocadă cu subprefectul Ladany, cu care colaborez foarte bine, de multă vreme".

"Nu m-am gândit încă ce voi face dacă voi fi schimbat, o să văd atunci, deocamdată nu mă preocupă subiectul ăsta, prioritară pentru mine este acum finalizarea tezei de doctorat, pe care n-am reuşit să o susţin în 2009, cum ar fi trebuit", a declarat la rândul său Codrin Munteanu, prefectul de Covasna.

Numele celor zece subprefecţi nu au fost încă stabilite, întrucât "în câteva judeţe sunt încă discuţii cu cei de la PDL, care nu sunt de acord cu oamenii propuşi de noi, nu ştim de ce, dar sper că până la sfârşitul săptămânii să terminăm", a declarat Borboly Csaba, citat de "Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici