Geoană cere "demisia neîntârziată" a lui Ponta pentru a atenua "pata de ruşine" de pe obrazul ţării

Preşedintele Partidului Social Românesc, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Galaţi, că Victor Ponta ar trebui să îşi dea "demisia neîntârziată" din toate "funcţiunile politice", acesta fiind singurul răspuns "care să atenueze pata uriaşă de ruşine de pe obrazul României".

535 afișări
Imaginea articolului Geoană cere "demisia neîntârziată" a lui Ponta pentru a atenua "pata de ruşine" de pe obrazul ţării

Mircea Geoana (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Mircea Geoană a afirmat, într-o conferinţă de presă, că Victor Ponta trebuie să îşi dea demisia neîntârziat "din toate funcţiunile politice" pentru că nu este un politician obişnuit, fiind prim-ministru şi liderul celui mai mare partid din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu există decât un singur răspuns decent şi care să atenueze pata uriaşă de ruşine de pe obrazul României în cazul Ponta, decât demisia neîntârziată a domnului Ponta din toate funcţiunile politice pe care le deţine în acest moment: din cea de premier, din cea de preşedinte PSD şi din cea de deputat. Nu este un politician obişnuit, este primul ministru al României, nu este un politician obişnuit, este preşedintele celui mai mare partid din România. Deci, dacă există o brumă de respect faţă de interesul general şi de reputaţia României, primul ministru acuzat de şapte capete de acuzare pentru corupţie nu are decât un singur răspuns de dat. Nu trebuie să-i ceară preşedintele ca să demisioneze, nu trebuie să-i cer eu ca să demisioneze, nu trebuie să-i ceară liberalii sau oricine altcineva să demisioneze. Este singurul gest de minimă onorabilitate, în ceasul al 30-lea, pe care Victor Ponta ar trebui să-l facă în acest moment", a declarat Mircea Geoană.

El a spus că Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze mai demult, de pe "vremea plagiatului", iar de astăzi Ponta "este istorie din punct de vedere politic", susţinând că, odată cu demisia acestuia, "România are şansa unui nou început".

"Este şansa pentru un nou început pentru România. Este şansa de a aşeza pentru un nou ciclu istoric şi pentru următoarele cicluri politica românească, administraţia statului român, modelul de societate, proiectul de ţară pe o bază nouă, sănătoasă", a afirmat Mircea Geoană.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici