Geoană: Poate premierul va primi sfaturi bune în contextul vizitei cancelarului german

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la ceremonia dedicată Zilei unităţii germane, că premierul Boc va primi, poate, sfaturi bune cu ocazia vizitei cancelarului Angela Merkel la Bucureşti, iar România se va inspira din creşterea economică a Germaniei din ultimul trimestru.

25 afișări
Imaginea articolului Geoană: Poate premierul va primi sfaturi bune în contextul vizitei cancelarului german

Geoană: Poate premierul va primi sfaturi bune în contextul vizitei cancelarului german (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Doamna cancelar Merkel înţeleg că va vizita în curând România, poate domnul prim-ministru va primi sfaturi bune şi să ne inspirăm din creşterea economică extraordinară a Germaniei din ultimul trimestru. Este o veste foarte bună pentru Europa şi pentru România", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a apreciat în discursul rostit că "după aderarea României la Uniunea Europeană, România a trăit câţiva ani cu iluzia că integrarea europeană şi euroatlantică va reprezenta garanţia dezvoltării, progresului şi prosperităţii. Dar această cumplită criză financiară şi economică ne-a demonstrat că lucrurile stau într-o manieră diferită", a spus Geoană.

El a adăugat că, în opinia sa, este vorba despre un risc la care ar trebuie să se gândească şi pe care ar trebui să îl prevină toată lumea.

"Criza economică nu trebuie să fie un pretext pentru reîntoarcerea la naţionalism economic şi discuţia necesară despre guvernaţia economică europeană nu trebuie să redeştepte fracturile istorice şi culturale dintre nordul şi sudul Europei, dintre vestul şi estul Europei şi acest risc trebuie să îl depăşim împreună", a mai spus Geoană.

El a făcut aceste declaraţii la ceremonia dedicată Zilei unităţii Germaniei, eveniment la care au participat premierul Emil Boc, miniştrii Cătălin Predoiu şi Teodor Baconschi, precum şi Lucian Croitoru, Titus Corlăţean şi reprezentanţi ai corpului dipliomatic acreditat la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici