Geoană: Voi analiza posibilitatea sesizării CCR; Băsescu vrea perpetuarea Guvernului Boc

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, după anunţul şefului statului privind premierul desemnat, că Traian Băsescu a făcut o propunere care adânceşte şi prelungeşte criza, precizând că va analiza posibilitatea de a sesiza Curtea Constituţională şi cerând trecerea PDL în opoziţie.

72 afișări
Imaginea articolului Geoană: Voi analiza posibilitatea sesizării CCR; Băsescu vrea perpetuarea Guvernului Boc

Geoană: Voi analiza posibilitatea sesizării CCR; Băsescu vrea perpetuarea Guvernului Boc (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Domnul Traian Băsescu continuă şi adânceşte criza în care ne aflăm", a spus Geoană, adăugând că preşedintele propune în mod deliberat un candidat care nu are susţinere în Parlament.

"Deci este vorba de un şantaj politic şi constituţional în care scopul real al domnului Băsescu este păstrarea Guvernului Bloc, Boc, Blaga, Videanu, Berceanu, Udrea până la alegerile prezidenţiale pentru a controla accesul la resurse şi pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale", a spus Geoană.

El a adăugat că, în lipsa unei majorităţi pentru susţinerea candidatului de prim-ministru, mişcarea lui Traian Băsescu este de fapt "o formă de bluf politic, pentru că în mod evident nu ai cum să obţii majoritate atunci când reprezinţi exclusiv PDL-ul, care este în acest moment o minoritate de 30% în Parlamentul României ".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici