Gheorghe Falcă şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia filialei judeţene Arad a PDL

Primarul din Arad, Gheorghe Falcă, a fost invitat, vineri seară, de organizaţia municipală a PDL să candideze pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene, acesta acceptând propunerea şi spunând că o face pentru a pregăti o nouă generaţie atât în politica locală, cât şi în cea naţională.

228 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Falcă şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia filialei judeţene Arad a PDL

Gheorghe Falcă şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia filialei judeţene Arad a PDL

Prezent la alegerile din organizaţia municipală a PDL Arad, Gheorghe Falcă a ţinut un discurs în faţa celor peste 1.700 de delegaţi participanţi - din 2.200 câţi erau invitaţi, în care şi-a anunţat intrarea în cursa internă a PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La fel ca în comunicatul de presă transmis vineri după-amiază, Falcă şi-a motivat această decizie prin dorinţa de a promova în filialele teritoriale ideea de unificare a dreptei româneşti.

După alegeri, noul preşedinte municipal al PDL Arad, Geanina Pistru, i-a propus, de pe scenă, lui Falcă să candideze pentru preşedinţia filialei judeţene, mobilizând delegaţii din Sala Polivalentă să îi ceară edilului acelaşi lucru.

Publicul a ovaţionat, iar Falcă a revenit pe scenă şi a spus că doreşte să rămână parte din echipa PDL Arad, dar nu a oferit un răspuns la propunere.

La finalul şedinţei, întrebat de jurnalişti dacă acceptă propunerea, Falcă a spus că va candida pentru conducerea organizaţiei judeţene la alegerile din luna noiembrie.

"Da, voi candida. Rolul meu va fi să consolidez în unitate partidul şi să ofer o deschidere importantă pentru a pregăti noua generaţie atât în politica arădeană, cât şi în cea naţională", a spus Falcă.

Întrebat ce îi transmite contracandidatului anunţat Nicolae Ioţcu, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Falcă a spus că îi pare rău că Ioţcu nu este în echipa sa.

"Regret că un apropiat al meu nu este lângă mine", a spus Falcă.

În cadrul alegerilor municipale au fost aleşi preşedintele - Geanina Pistru - şi cei doi prim-vicepreşedinţi, respectiv deputatul Claudia Boghicevici şi fostul deputat Lucian Riviş-Tipei. De asemenea, a fost ales secretarul general, consilierul local Ovidiu Moşneag.

Alegerile nu s-au desfăşurat cu buletine de vot, delegaţii prezenţi fiind întrebaţi dacă aprobă echipa, iar acordul exprimându-se prin ridicarea mâinii. Niciunul dintre cei patru aleşi nu a avut contracandidat.

Surse din conducerea PDL Arad declarau, vineri dimineaţă, că democrat-liberalul Gheorghe Falcă, primar al Aradului, va intra în competiţia internă a partidului în scopul desemnării candidatului PDL pentru Preşedinţia României.

Democrat-liberalul Gheorghe Falcă a confirmat, vineri după-amiază, intrarea în competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României, spunând că are mai multe motive, între care promovarea ideii de unificare a dreptei, dar şi să aducă "un plus de tonus" partidului.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), arăta, într-un comunicat transmis MEDIAFAX că a decis să participe la competiţia internă din PDL pentru desemnarea candidatului la şefia statului.

Falcă spunea că în acest mod doreşte să promoveze proiectul unificării dreptei româneşti şi să iniţieze o dezbatere pe acest subiect.

"Am decis să particip la competiţia internă pentru că sunt un om cu profunde convingeri de dreapta şi sunt interesat să propunem proiecte care să producă dezbatere în jurul marilor teme de actualitate: proiectul unificării forţelor de dreapta, care va produce de fapt candidatul la prezidenţiale; poziţionarea şi clarificarea doctrinară a Dreptei româneşti şi un nou proiect pentru România, în perspectiva anului 2020", se arăta în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici