Gitenstein: Vizita în SUA, obositoare dar energizantă. Chimia dintre cei doi preşedinţi, bună

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, că vizita preşedintelui Traian Băsescu în Statele Unite nu a fost una planificată în ultimul moment, iar opinia publică ar trebui să se concentreze asupra rezultatelor acestei vizite.

982 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: Vizita în SUA, obositoare dar energizantă. Chimia dintre cei doi preşedinţi, bună

Gitenstein: Vizita în SUA, obositoare dar energizantă. Chimia dintre cei doi preşedinţi, bună (Imagine: Mediafax Foto)

"Vizita a fost obositoare, dar şi energizantă", a spus Gintenstein.

El a subliniat că vicepreşedintele american Joe Biden îi spusese încă din 2009 că doreşte o astfel de întâlnire.

"Chimia dintre cei doi preşedinţi a fost foarte bună", a explicat Gitenstein, adăugând cei doi şefi de stat au purtat o discuţie detaliată, inclusiv în Biroul Oval.

Întrebat despre faptul că s-a creat impresia că a fost o vizită planificată în mare grabă, Gitenstein a ţinut să explice că pregătirile pentru călătorie au fost îndelungate.

"Nu a fost o vizită planificată în grabă, a fost pregătită de mult timp", a spus Gitenstein.

El a mai spus că speră ca lumea să se concentreze pe rezultatele vizitei, pe problema scutului, să înţeleagă modul în care acesta contribuie la consolidarea securităţii României.

"Hai să ne concentrăm pe ceea ce a ieşit din această vizită, pentru că aceasta contează pentru mame, pentru familii, pentru copii, restul e o distragere a atenţiei", a mai spus ambasadorul.

Gitenstein a adăugat că există o democraţie consolidată şi o presă liberă în România.

"Vă enervaţi, vă certaţi. Asta mi se pare amuzant şi Americii i se pare amuzant, de asemenea. Şi sunteţi un prieten de nădejde", a mai spus ambasadorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici