Gorghiu, referitor la Cioloş: Candidatul de prim-ministru nu e obligatoriu să aibă şi carnet de partid

Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă seara că varianta ideală ar fi ca PNL să anunţe înainte de intrarea în campania electorală candidatul formaţiunii pentru mandatul de premier, afirmând că afilierea, simpatia pentru un partid politic nu înseamnă un carnet de membru de partid.

1909 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, referitor la Cioloş: Candidatul de prim-ministru nu e obligatoriu să aibă şi carnet de partid

Gorghiu, referitor la Cioloş: Candidatul de prim-ministru nu e obligatoriu să aibă şi carnet de partid

"În momentul în care primul ministru a anunţat că nu doreşte să facă acest pas, pentru că are un angajament încă de la începutul mandatului, evident că nu a insistat nimeni să facă acest pas şi nu se aşteaptă nimeni să-l facă, în afară de presă, care încă mai speculează că vine dl. Cioloş să se înscrie în PNL. Ca să fie limpede pentru toată lumea: nu va face acest pas, e un om care îşi respectă angajamentele, pentru care eu nu aş mai avea acelaşi respect dacă ar face pasul înainte de 11 decembrie. Asta nu exclude perspectiva unui proiect comun cu Dacian Cioloş după aceste alegeri, pe care PNL a declarat-o public", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a mai spus că intrarea în campania electorală cu un nume de candidat la şefia Executivului ar fi ”o variantă ideală” şi că independenţa politică a lui Dacian Cioloş nu s-ar contrazice cu nominalizarea acestuia pentru un nou mandat de premier.

"Nu se contrazic. Candidatul de prim-ministru nu e obligatoriu să aibă şi carnet de partid. Guvernul trebuie fie politic, cu membri ai PNL şi ai altor partide care vor forma împreună majoritatea pentru a desemna prim-ministrul. (...) Independenţa eu o văd altfel decât alţii. Afilierea la un partid politic, simpatia pentru un partid politic, în opinia mea, nu înseamnă un carnet de membru de partid. Un prim-ministru care ar declarat la un moment dat că se consideră compatibil cu echipa liberală sau cu programul PNL mi se pare o variantă de luat în calcul", a punctat Gorghiu.

Preşedintele PNL a mai spus că a mai discutat cu premierul Dacian Cioloş despre programul de guvernare al PNL, precizând că liberalii îşi doresc să continue o serie de programe demarate de actualul Executiv.

"Sper să-i placă programul de guvernare final", a adăugat Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici